Vesti

Vesti, bitne informacije i novine iz oblasti turizma.
Aktivnosti, dešavanja i pozivi članova Turističkog vodiča Srbije...

" Ti znaš da letiš" Jovana Puzović - Galerija Singidunum

30.7.-9.8.2021. godine, posetite!

opširnije

LETO NA TRGU GALERIJA 2021. Kviz o italijanskoj kulturi sa Nikolom Kostićem

četvrtak 29. jul u 21.00 sat, zajednički vrt GMS i SZPB.

opširnije

Svečano otvorena izložba EVROPSKI FENOMENI U KOLEKCIJI GALERIJE MATICE SRPSKE

u Nacionalnom umetničkom muzeju u Temišvaru (Rumunija) 26. jul 2021. godine.

opširnije

Šabac domaćin Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu u septembru

Grad Šabac biće domaćin Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu koje će se održati od 22. do 26. septembra. Na njemu će učestvovati najbolji bokseri Srbije, navedeno je na sajtu Grada.

opširnije

Prateći program izložbe, Poklon–zbirka Graovac. Radmila i Nikola

Povodom novootvorene izložbe Poklon-zbirka Graovac. Radmila i Nikola u Galeriji Matice srpske će tokom narednih mesec dana biti priređen bogat prateći program kako bi posetiocima približili osnovnu ideju izložbe i podstakli ih na razmišljanje o umetničkom paru Graovac.

opširnije

Mala galerija ULUPUDS, Geometrijske apstrakcije

23-31.7.2021. godine, posetite !!!

opširnije

Saša Vasiljević / Džepni heroji - posle

U ponedeljak, 19. jula, u 19 časova, u Galeriji SULUV, biće otvorena izložba Saše Vasiljevića, pod nazivom Džepni heroji - posle. Izložba že biti otvorena do 6. avgusta 2021.

opširnije

Palić - Summer3p Festival

Pod sloganom "Made IN Serbia" od 23. do 25. jula kod Muškog štranda kraj Palićkog jezera.

opširnije

Ovogodišnji Bitef od 13. do 25. septembra

Ovogodišnji Bitef biće održan od 13. do 25. septembra i imaće duplo izdanje, 54/55 po redu, sa 14 predstava, desetak repriza i bogatim pratećim programom, najavlili su ogranizatori.

opširnije

TAKE A BREAK – FEEL THE ART IN THE GALLERY OF MATICA SRPSKA

Galerija Matice srpske, Trg galerija 1, 8 – 11. jul 2021. godine u 13.00 i 17.00 sati

opširnije

Danica Bićanić / Konstelacije fluidnih prostora - dokument i kontekst

U ponedeljak, 5. jula, u 19 časova, u Galeriji SULUV, biće održana javna prezentacija doktorskog umetničkog projekta Danice Bićanić, pod nazivom Konstelacije fluidnih prostora - dokument i kontekst.

opširnije

Savremena galerija Zrenjanin - SEOSKI PREDEO

28.jun - 28.jul, Dragoslav Stojanović Sipa.

opširnije

Mala galerija ULUPUDS, Olivera Protić, Mikro natura

29.6.-9.7.2021. godine...

opširnije

RAZGOVOR SA BILjANOM SRBLjANOVIĆ

Prateći program izložbe, Identitet(i) - Predstave žena u srpskom slikarstvu (1918–1941)

opširnije

Seoski predeo DRAGOSLAVA STOJANOVIĆA SIPA

28. jun 2021. U 19 časova otvaranje izložbe, izložba radova Dragoslava Stojanovića Sipa iz zbirke Savremene galerije Zrenjanin.

opširnije

Jubilej galerije " Singidunum " Izložba "40+1"

30.6.-24.7.2021.god. Galerija Singidunum, Kneza Mihaila 40.

opširnije

“Verujem da smo biljni narod”: Gordana Kitak, Mala galerija Ulupuds

Davno sam pročitala pesmu rumunske pesnikinje, Ane Blandiane „Ja verujem“ i njen poslednji stih „Verujem da smo biljni narod“, odjekivao je i nastanio se u mojim mislima. 17.6.-26.6.2021.

opširnije

CIKLUS BESPLATNIH ONLAJN KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

KONCERT FLAUTISTKINjE STANE KRSTAJIĆ I PIJANISTE UKIJA OVASKAINENA

opširnije

Lazar Marković / Sve se kreće, ništa se ne kreće SULUV

U ponedeljak, 14. juna, biće otvorena izložba skulptura Lazara Markovića, pod nazivom Sve se kreće, ništa se ne kreće. Izložba će biti otvorena za posetioce do 2. jula 2021.

opširnije

Svečano otvaranje stalne postavke

U četvrtak, 10. juna 2021. godine u 11 časova u Konaku kneza Miloša u Topčideru, depadansu Istorijskog muzeja Srbije, nakon uvodnih reči dr Dušice Bojić, direktora Istorijskog muzeja Srbije i dr Radomira J. Popovića, naučnog savetnika u Istorijskom institutu, gospodin Dejan Savić, savetnik za kulturu predsednika Republike Srbije će svečano otvoriti stalnu postavku u obnovljenom Konaku kneza Miloša.

opširnije

Galerija Singidunum - MAPIRANJE DUŠE – KROZ PROSTOR I VREME

7-19.6.2021.g. Marina Kocareva Ranisavljev, Galerija Singidunum, Kneza Mihaila 40.

opširnije

Radionica duboreza - Nina Nikolić

Način rada je prilagođen individualnim mogućnostima polaznika, bez insistiranja na brzini izrade, a praktikuje se rad u manjim grupama.

opširnije

Mala galerija Ulupuds - ONE ŠTO NA ZVEZDE LIČE-Biljana Veselinović

4-14.6.2021. Izložbu „One što na zvezde liče“ čini serija slika nastalih tokom 2020. i 2021. godine. Prikazan je odnos između boja, kontrast svetla i tame i njihova relacija sa linijama.

opširnije

Ciklus besplatnih online koncerata „Muzikom kroz muzej" Koncert kamernog ansambla „DUOLA”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u petak 4. juna u 19 časova prisustvujete trinaestom u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

opširnije

Pozorište SLAVIJA - 1.jun 2021. u 20h

Monodrama "Jubav u vrime kupusa", Tonka Alujević, umetnica i novinarka sa Hvara.

opširnije

Galerija Matice srpske - prateći program izložbe "Identitet(i)

Prateći program izložbe "Identitet(i) predstave žena u srpskom slikarstvu (1918-1941)", namenjen kako odraslim posetiocima, tako i deci. U petak, 28. maja u 19h biće održan razgovor "Moda i identitet" modne dizajnerke Zage KalMar i autora izložbe Nikole Ivanovića, a u subotu 29. maja 11-12:30 h biće priređena kreativna radionica za decu "Da li slika ima manu, pa se krije u ormanu?".

opširnije

Pozornica pod zvezdama - Opera Srpskog narodnog pozorišta

Sa četiri uzbudljive tematske pozorišne nedelje, Sprsko narodno pozorište otvara Pozornicu pod zvezdama! Mesec dana operskog i dramskog programa od 4. juna, na krovu TC Promenada.

opširnije

53. Majski salon ULupuds - " Uvid 21 "

Ovogodišnja 53. Majska izložba ULUPUDS- a, održaće se u vremenskom rasponu od 27. maja do 13. juna 2021, u prostoru suterena bivše zgrade “Kluza“ u Resavskoj 34, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Ministarstva za kulturu i informisanje republike Srbije, Zepter International - a i Struje.

opširnije

Ciklus besplatnih onlajn koncerata „Muzikom kroz muzej” koncert dua „SHAKE & SPEAR”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u četvrtak 27. maja u 19 časova prisustvujete dvanaestom u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

opširnije

Galerija Matice srpske - promocija serijala TV emisija

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na promociju serijala televizijskih emisija pod nazivom "Bez aranžmana po Niskim zemljama", autora Blaža Popovića i producenta Dejana Čavića koja će se održati u Galeriji Matice srpske 27. maja 2021. godine sa početkom u 19.00 sati.

opširnije

Sekcija za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS - 24.Bijenale tapiserije, "Snovano"

25.5.-26.6.2021. Tapiserija kao jedan od najstarijih umetničkih zanata, preživela je razne promene i modifikacije, kako bi postala moderan, vizuelno – estetski objekat, prilagođen vremenu i načinu života.

opširnije

Galerija Singidunum "Očistimo planetu" 24.5.-1.6.2021.

Mapa i izložba karikatura na temu ekologije pod nazivom „OČISTIMO PLANETU“ koncipirana je tako da obrađuje sve oblasti zagađenja naše planete: zagađenje vazduha, vode, zagađenje nagomilanim naoružanjem, radio aktivno zagađenje i sl.

opširnije

Beograd za početnike pod otvorenim nebom 21.maj, 19:30, Banovo brdo

Novi koncept tribina “Beograd za početnike” pod otvorenim nebom smislio je da naša i svetska kulturna baština, istorija, arheologija, umetnost postane naučno-popularna zabava za celu porodicu.

opširnije

Izložba Mirjana Blagojev / Materija bez materije

U ponedeljak, 24. maja, u Galeriji SULUV, biće otvorena izložba skulptura pod nazivom Materija bez materije, Mirjane Blagojev. Izložba će biti otvorena za posetioce do 11. juna 2021.

opširnije

Mala galerija ULUPUDS - "Inspirisan Kubom"

21.5.-2.6.2021., Mala galerija ULUPUDS, Uzun Mirkova 12.

opširnije

Izložba slika „Kvantne tačke Univerzuma“

Izložba slika „Kvantne tačke Univerzuma“ Elene Vogulkine iz Rusije biće postavljena u Galeriji „Nikola Radošević“ ugao Uskočke 5 - Delijske 3 od 15. do 22. maja 2021. godine.

opširnije

Savremena galerija Zrenjanin Vas poziva

U petak, 14. maja 2021, u 19 časova, biće održana četvrta onlajn javna diskusija u okviru projekta Link It, Mark It (Poveži, obeleži) u kojoj učestvuju umetnici: Marjam Mohmadi (Maryam Mohammadi), Zoe Guglielmi (Zoë Guglielmi), Arif Kryeziu (Arif Kryeziu), Maviead Al Karam (Mawiead Al Karam), Samson Ogiamien (Samson Ogiamien). Moderator diskusije: Igor Fridrih Petković (Igor Friedrich Petković), konceptualni i vizuelni umetnik, menadžer i istraživač u kulturi, Austrija.

opširnije

Aktuelni promo paketi hotela Danica iz Vrnjačke Banje

Garni hotel Danica se nalazi u mirnom predelu Vrnjačke Banje, iznad Lipovačke reke, okružen hrastovom šumom, na samo 300 m od „Belog izvora” i 850 m od strogog centra Vrnjačke Banje.

opširnije

Muzeji za 10

Obaveštavamo vas da ove godine po sedmi put muzeji širom Srbije organizuju manifestaciju Muzeji za 10 kada svojim posetiocima besplatno otvaraju vrata i priređuju posebne programe namenjene najrazličitijim uzrastima i interesovanjima svoje publike.

opširnije

Galerija Singidunum - Nasleđe-Selma Đulizarević- Karanović

11-19.5.2021.g., o izložbi Nasleđe...

opširnije

Galerija Matice srpske - Identitet (i)

Obaveštvamo Vas da će u petak, 7. maja u 19.00 i 20.00 sati u Galeriji Matice srpske biti održana autorska tumačenja izložbe Identitet(i) msr Nikole Ivanovića.

opširnije

Mala galerija ULUPUDS - "Emocije"

Dragana Mirčetić - svoje akademsko obrazovanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, u kome poseduje višedecenijsko iskustvo, preusmerila je u ličnu sklonost ka dizajnu, modi i umetnosti, i pretočila u brend Arte i Bellezza.Umetnost i lepota.

opširnije

Marjan Marić / Istina će vas osloboditi - Galerija SULUV

Od ponedeljka, 3. maja, u Galeriji SULUV, publika će moći da pogleda izložbu slika Marjana Marića pod nazivom ,,Istina će vas osloboditi”. Izložba će biti otvorena za posetioce do 30. maja 2021.

opširnije

CIKLUS BESPLATNIH ONLAJN KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

KONCERT KAMERNOG ANSAMBLA „BANDA SAKSOFONISTA” - Istorijski muzej, 29.april u 19h.

opširnije

Galerija Singidunum - Varijacije u staklu 26.4.-7.5.2021.

Dragan Pavlović, profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, studirao je fotografiju na FAMU u Pragu, gde se nužno sreće sa bogatstvom primenjene umetnosti Češke, što, na neki način, i danas ostavlja trag u njegovom radu.

opširnije

Uskršnji karavan na beogradskoj Kalenić pijaci

Uskršnji karavan biće održan od 24. aprila do 1. maja na Kalenić pijaci, saopštili su iz JKP "Gradske pijace".

opširnije

Beograd za početnike - zatvaranje DANA BEOGRADA April u Beogradu

Online divan “Beograd za početnike” – “BEOGRAD NAŠE MLADOSTI” - u ponedeljak 19.4. zatvara DANE BEOGRADA April u Beogradu, i to od 16-19. aprila tradicionalno su rezervisani za „Dane Beograda“, period između dva najznačajnija događaja u istoriji srpske prestonice.

opširnije

Slučajni pejzaži - 19. april – 6. maj 2021.

U ponedelјak, 19. aprila u Salonu Savremene galerije Zrenjanin biće otvorena izložba artterror (Milica Lapčević i Vladimir Šojat) SLUČAJNI PEJZAŽI.

opširnije

Galerija Matice srpske - Iza zavese i Rekonstrukcija

Tokom vikenda u Galeriji Matice srpske biće održan razgovor o pripremi muzejske izložbe "Iza zavese – izložba Identitet(i), kao i novi susret u okviru projekta "Rekonzervacija".

opširnije

Izložba "Unutrašnja slika" Dobrivoja Rajića

12 - 30. april 2021, Galerija SULUV.

opširnije

Mala galerija Ulupuds - P A R NE P A R

Izložba keramike, 9 – 17. april 2021.g.

opširnije

Ciklus besplatnih onlajn koncerata „Muzikom kroz muzej”

Koncert dua „KAPRIC”

opširnije

Centar za kulturu Grocka - Beograd za početnike online

Novi online divan „Beograd za početnike“ u Centru za kulturu Grocka, u utorak, 6. aprila 2021. u 20h, posvećen je jednom od najcrnjih dana koju je srpska prestonica doživela u svojoj burnoj prošlosti. Bio je to dan kada je i beogradsko nebo bilo crno.

opširnije

Galerija Singidunum - Kimono za poneti

Katarina Ljubinković-Zorkić, 8-21.4.2021.godine.

opširnije

Obeležen Mesec frankofonije u Galeriji Matice srpske

Za sam kraj manifestacije pripremiljena je video prezentacija sa izjavama dr Tijane Palkovljević Bugarski, upravnice Galerije Matice srpske i Nj. E. Žan-Luja Falkonija, ambasadora Francuske u Srbiji.

opširnije

Ilustracije - Mala galerija Ulupuds

30.3.-7.4.2021. Ova izložba je rezultat dugogodišnjeg rada u dve oblasti. Jedna je ilustracija a druga slikarstvo.

opširnije

Savremena galerija Zrenjanin - Vera icona – intimna transpozicija sakralne slike

Samostalna izložba slika - Rastko Stefanović, 29.03. - 15.04.2021. g.

opširnije

"Molitva, Sećanje, Vaskrsenje" - Galerija Singidunum

26.3.-5.4.2021. godine u galeriji Singidunum.

opširnije

Mesec frankofonije- inspirisani Francuskom

Raznovrstan program u okviru Meseca frankofonije, kojim želimo da ukažemo na višedecenijske neraskidive veze francuske i srpske kulture i umetnosti, biće realizovan i tokom vikenda u prostoru Galerije Matice srpske, kao na onlajn platformama kako bi šira javnost bila u prilici da čuje poslednje predavanje i kreativnu radionicu za decu u okviru manifestacije.

opširnije

SULUV - najavi izložbi

23. marta otvorena je izložba dva udruženja ULUK i SULUV, u Umetničkoj galeriji – Narodni muzej Kruševac, dok će od 29. marta, u Galeriji SULUV publika moći da pogleda izložbu praktičnog dela rada Doktorskog umetničkog projekta Ane Vrtačnik.

opširnije

Ciklus besplatnih online koncerata „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u četvrtak 25. marta u 19 časova prisustvujete osmom u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

opširnije

Mala galerija Ulupuds - Kosmički moljac, Sonja Iglić

Samostalna izložba minijature, 16-25.3.2021.g.

opširnije

Ana Ereš dobitnica Nagrade Pavle Vasić

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije raspisalo je konkurs za Nagradu Pavle Vasić...

opširnije

Savremena galerija Zrenjanin - Mirjana Đošić

15-25. marta.

opširnije

Izložba novih članova SULUV

Od ponedeljka, 15. marta, u Galeriji SULUV, publika će moći da pogleda izložbu radova novih članova Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine

opširnije

Galerija Matice srpske INSPIRISANI FRANCUSKOM

Promocija knjige Olga Kešeljević i Mark Barbeza. Jedna sasvim (ne)obična srpsko- francuska veza 12. mart 2021. godine u 19:00 sati.

opširnije

Savremena galerija Zrenjanin - Mirjana Đošić

U periodu od 15. do 25. marta u Savremenoj galeriji Zrenjanin održaće se samostalna izložba autorke Mirjane Đošić.

opširnije

Galerija Singidunum - Utkana nit

Galerija Singidunum predstavlja izložbu slika Isidore Ivanović i crteža Maje Đurović. Njihov susret predočava nam pogled na svet generacijski bliskih slikarki koje su tretmanom i stilom ostale autentične i različite.

opširnije

CIKLUS BESPLATNIH ONLAJN KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u sredu 10. marta u 19 časova prisustvujete sedmom u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

opširnije

Mala galerija Ulupuds, Katarina Anđelković - War [Un]Story

Mala galerija Ulupuds, Uzun Mirkova 12, 3-12.3.2021.g.

opširnije

Savremena galerija Zrenjanin Vas poziva

01 - 11. marta 2021.g. Tamara Jovanov - Kolekcija trenutaka

opširnije

SULUV - Mladen Stojanović / Svest o izumiranju

Od ponedeljka, 1. marta, u Galeriji SULUV publika će moći da pogleda izložbu praktičnog dela rada Doktorskog umetničkog projekta Mladena Stojanovića pod nazivom Svest o izumiranju – Abreakcija u cilju buđenja instinkta preživljavanja.

opširnije

Galerija Matice srpske - razgovor o umetnosti koji će voditi dr Tijana Palkovljević Bugarski

Kako bi posetiocima približili izložbu Matrica. Monologija Danila Vuksanovića koja spaja kolekciju Galerije Matice srpske i savremenu umetnost, u petak 26. februara 2021. godine u 19.00 sati biće održan razgovor o umetnosti koji će voditi dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica GMS i mr Danilo Vuksanović, autor.

opširnije

Galerija Singidunum-Lepota tajne, Tanja Babić

24.2.-5.3.2021., Galerija Singidunum, Kneza Mihaila 40.

opširnije

Galerija Matice srpske, konzervatorske priče - KAD BOJA PONOVO DODIRNE SLIKU

19. februar 2021. u 19.00 sati, Galerija Matice srpske, Trg galerija 1, Novi Sad...

opširnije

Mala galerija ULUPUDS - IZLOŽBA KUTIJE SEĆANJA

18-27.2.2021.g. više o izložbi u nastavku...

opširnije

Program u Galeriji Matice srpske- LjUBAV KAO INSPIRACIJA

Vikend koji je pred nama u Galeriji Matice srpske biće posvećen umetničkim pričama inspirisanim temom ljubavi. 12. i 14. februar 2021.

opširnije

Ciklus besplatnih onlajn koncerata „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u petak 12. februara u 19 časova prisustvujete šestom u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

opširnije

Mala galerija ULUPUDS - XVIII 3D ART

XVIII 3D ART-Izložba Vajarske sekcije ULUPUDS, 2-12.2.2021.

opširnije

Unmuting - Savremena galerija Zrenjanin

01 - 25. februara 2021. godine...

opširnije

Galerija Singidunum Vas poziva

Snežana Trstenjak, "Eho kratkih slika" 26.1.-3.2.2021.

opširnije

Ciklus besplatnih online koncerata „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Koncert kamernog ansambla "Beogradski gudački kvartet" - sreda 27. januar, 19h.

opširnije

PRAVILNIK o obavljanju vazdušnog saobraćaja balonima

U "Službenom glasniku RS", br. 3/2021 objavljen je PRAVILNIK o obavljanju vazdušnog saobraćaja balonima.

opširnije

Objavljene nove plovidbene karte Dunava i Save

Direkcija za vodne puteve Plovput Beograd publikovala je krajem prethodne godine nove plovidbene karte Dunava i Save.

opširnije

Poziv Centra za kulturu „Veljko Dugošević“ Kučevo

Centar za kulturu „Veljko Dugošević“ Kučevo prijaviće se i ove godine za sredstva Ministarstva kulture i informisanja po Konkursu za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2021. godinu.

opširnije

Hrastova šuma u Radenkovcu kod Sokobanje uskoro postaje spomenik prirode

Hrastovu šumu u Radenkovcu kod Sokobanje, kao jednu od retkih očuvanih cerovih šuma velike starosti i impozantnih dimenzija stabala, Zavod za zaštitu prirode Srbije je prepoznao kao područje koje zaslužuje zaštitu, saopšteno je Zavoda.

opširnije

Kulturno nasleđe Srbije na platformi Google Arts and Culture

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je na Google Arts and Culture platformi započelo onlajn predstavljanje kulturnog nasleđa naše zemlje.

opširnije

Ciklus besplatnih online koncerata „MUZIKOM KROZ MUZEJ”, koncert kamernog ansambla „DAMAR”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u utorak 12. januara u 19 časova prisustvujete četvrtom u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

opširnije

Kinoteka u januaru - Hjuston, Bouvi, reprize

Januarski program Kinoteke obeležiće izbor filmova velikog američkog reditelja Džona Hjustona i slavnog britanskog rok muzičara i glumca Dejvida Bouvija, ali i reprize nekih programa iz decembra kada su zbog epidemioloških mera bioskopi radili samo po danu.

opširnije

Provedite praznike uz umetnost u Galeriji Matice srpske

Praznični dani ispunjeni darivanjem, radošću, opuštanjem i uživanjem podstakli su nas da sve posetioce u Galeriji Matice srpske obradujemo novim umetničkim iskustvima.

opširnije

Srećni praznici - Vaš Turistički vodič Srbije!!!

Budite deo divnih putovanja, novih prijateljstava i lepih iznenađenja, istražujte predele Srbije i uživajte u svakom koraku na putu kojim idete. Želi Vam Vaš Turistički vodič Srbije.

opširnije

Završni koncert za kraj godine 30. decembra u velikoj dvorani Kolarca

U velikoj dvorani Kolarca 30. decembra od 12 časova biće održan završni koncert za kraj 2020. godine.

opširnije

Galerija Singidunum Moja večna igra

28.12.2020.-15.1.2021.

opširnije

Galerija Matice srpske - darujte sebi i drugima

Umesto tradicionalnog poklona, tokom ove nedelje u Galeriji Matice srpske nudimo posetiocima mogućnost da daruju sebi i drugima, jedan nesvakidašnji poklon – umetničko iskustvo za pamćenje.

opširnije

Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine predstavlja najnoviju publikaciju

Obaveštavamo Vas o najnovijoj publikaciji u izdanju Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine: Projekat Arhivska građa Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine: Sedam decenija kontinuiteta (1946–2021)

opširnije

CIKLUS BESPLATNIH ONLAJN KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

...UZ KLAVIRSKU SARADNjU FINSKOG PIJANISTE UKIJA OVASKAINENA. Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju čast da Vas pozovu da u sredu 23. decembra u 19 časova prisustvujete trećem u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

opširnije

Link It, Mark It (Poveži, obeleži), javna diskusija SULUV

U petak 18. decembra 2020, u 19. časova biće emitovan javni razgovor multimedijalnih umetnika – Dragana Matića, iz Novog Sada i Vladimira Freliha, iz Osijeka, putem live striminga na fejsbuk stranici i jutjub kanalu Udruženja. Moderator diskusije biće Vladimir Mitrović, viši kustos MSUV.

opširnije

65. Godišnja izložba članova SULUV

U okviru 65. Godišnje izložbe članova SULUV predstaviće se 65 umetnika, aktivnih članova SULUV. Izložba obuhvata većinu likovnih stvaralaca Vojvodine i Srbije, mlađih i starijih generacija i biće postavljena u dve galerije - Galeriji SULUV i Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada, na Bulevaru Mihajla Pupina, u Novom Sadu, od 21. decembra 2020. do 22. januara 2021.

opširnije

Mali format-Slikarsko-grafička sekcija ULUPUDS

Izložba „Mali format ULUPUDS-a 2020.“, u organizaciji Odbora Slikarsko - grafičke sekcije, biće zvanično otvorena u utorak, 15.12.2020. godine u galeriji "Singidunum" (Knez Mihailova 40, Beograd).

opširnije

Mala galerija Singidunum - SJAJ

Maja Stanojević i Sonja Petrović, SJAJ, 9-18.12.2020.g.

opširnije