Prijavite se Srpski English

+381 (0)11/ 334 6779
+381 (0)11/ 383 5150
Lepenica objekat prolece1 Kondir
E-dizajn

Vesti

Novi turistički sadržaju na Dunavu

29.05.2015.

Uskoro rekonstrukcija kompleksa marine i plaže u Golupcu.

Cela vest
Građani Golupca uskoro će dobiti obnovljenu marinu i preuređenu plažu koja će biti opremljena dodatnim sportsko-rekreativnim sadržajima, bazenom, kafićem i tuš-kabinama, prema Urbanističkom projektu, koji je uradio "Arhiplan" iz Aranđelovca.

Planirano je da se postojeća marina na ulazu u Golubac dogradi kako bi joj se povećao kapacitet do sto plovila i da u sklopu kompleksa plaže jedriličarski klub dobije još jedan objekat.

U skladu sa Planom generalne regulacije gradskog naselja Golubac, planiran je razvoj projekta u 2 faze realizacije, rekli su za "eKapiju" iz Odeljenja za urbanizam i izgradnju, komunalne, inspekcijske i imovinsko-pravne poslove Opštinske uprave Golubac.

U 1 fazi, izvršiće se rekonstrukcija marine i izgradnja novog valobrana. U 2 fazi biće izgrađeni upravni objekat marine (365 m2) sa parking prostorom, novi objekat u sklopu jedriličarskog kluba (161 m2), kao i plaža sa planiranim sadržajima, parking prostor sa pristupom iz Ulice cara Dušana imaće 11 parking mesta.

Nasipanjem već postojeće gradske plaže planira se njeno proširenje i opremanje sportsko-rekreativno-zabavnim sadržajima na kopnenom delu, kao i ležaljkama i suncobranima u delu proširenja. 

Plaža će imati teren za odbojku na pesku, bazene za decu, ugostiteljski objekat i zelenu površinu.

Pored šetne staze ovaj kompleks trebalo bi da dobije i biciklističko-pešačku stazu koja će se protezati od turističkog naselja Vinci-Usije do tvrđave "Golubački grad", ova staza je jedna od etapa/deonica "EuroVelo Route 6", koja je planirana kao evropska biciklistička ruta, od Francuske do Rumunije.

Centralni deo kompleksa namenjen je jedriličarskom klubu, u njemu je, pored postojećeg objekta, planirana izgradnja još jednog objekta sa sadržajima koji će koristiti članovi kluba.

Zona marine koja se rekonstruiše sa delom na kopnu i delom u akvatoriji Dunava ima ukupnu površinu oko 1,67 hektara. 

Zona jedriličarskog kluba je površine oko 0,14 hektara, zona gradske plaže oko 1,46 ha, a zona biciklističko-pešačke staze oko 0,25 ha.

Zahtev za potvrđivanje tog Urbanističkog projekta podnela je Opštinska uprava opštine Golubac. Realizacija projekta počeće nakon odobrenja Komisije za planove i lokalni razvoj.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Galerija Prirodnjačkog muzeja - Beograd

27.05.2015.

U Galeriji Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, 28.05. (četvrtak), u 19h, izložbom "Kroz svet insekata Srbije" na kojoj će biti predstavljene sve grupe insekata, muzej želi da zapostavljeni i malo poznati svet insekata posetiocima učini bližim i razumljivijim.

Cela vest
Insekti će na izložbi biti prikazani u svojoj punoj raznovrsnosti i lepoti, kako je najavljeno. 

Inače, insekti su najbrojnija i najraznovrsnija grupa životinja, karakteristična po bogatstvu neobičnih oblika, boja i različitih načina života, a na izložbi će biti predstavljeno više od 5.000 primeraka, predstavnika 1.710 vrsta iz entomofaune Srbije.

Svo to bogatstvo prikazuje tek mali deo vrsta koje žive na ovom području, a insekti Srbije će biti predstavljeni originalnim primercima iz zbirki Prirodnjačkog muzeja koji su prikupljani poslednjih 30 godina.

Autori izložbe su Aleksandar Stojanović i Miroslav Jovanović, a izložba će biti otvorena do meseca novembra. 

Prirodnjački Muzej u Beogradu
Galerija Prirodnjačkog muzeja
Mali Kalemegdan 5
Beograd

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Turistički klub Srbije


"Beer fest" od 19. do 23. avgusta na Ušću

26.05.2015.

Ovogodišnji, trinaesti "Beogradski festival piva" održaće se 19.-23. avgusta na beogradskom Ušću, objavljeno je na sajtu "Beoinfo".

Cela vest
Svih 5 festivalskih dana ulaz će biti besplatan, saopštila je Beogradska kulturna mreža.

Najveći pivski i muzički festival u ovom delu Evrope i ovog avgusta spreman je da prihvati više od pola miliona posetilaca i pruži 5 dana vrhunske zabave i uživanja u muzici i najraznovrsnijoj ponudi piva u zemlji. 

Kao jedan od najprepoznatljivijih festivala naše zemlje, "Beer fest" je publici uvek nudio aktuelne pivske brendove i prestižne muzičke izvođače, pa je tako u prethodnih 12 godina ugostio više od 6,7 miliona posetilaca iz celog sveta, koji su bili u prilici da uživaju u preko 200 inostranih i domaćih piva i preko 500 domaćih i stranih bendova.

Na spektakularnom otvaranju festivala nastupiće jedan od najvećih srpskih rok bendova - "Riblja čorba".

Kao uvod u ovogodišnju manifestaciju, tokom celog leta do početka festivala, očekuje nas niz događaja koje će zajedno sa partnerima organizovati producent festivala Beogradska kulturna mreža. Tu će posetioci moći da se bolje upoznaju sa sadržajima ovogodišnjeg festivala, brojnim pivskim novitetima, kao i sa prednostima i značajem reciklaže.

Festival se organizuje uz podršku Skupštine grada i TO Beograda.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Za hotel "Obrenovac" zainteresovana tri investitora

25.05.2015.

Za hotel "Obrenovac" u tom gradu zaintersovana su tri investitora, naveo je predsednik opštine Miroslav Čučković.

Cela vest
Kako prenosi opštinski sajt, s obzirom na to da je objekat hotela "Obrenovac" u skladu sa zakonom prešao u stečaj, odnosno preduzeće "Sava TENT", i s obzirom da je ispražnjen od strane radnika i ljudi nakon poplave, Gradska opština Obrenovac kreće u jaku kampanju za pokušaj da se taj objekat sredi u skladu sa novim ekonomskim trendovima.

- Imamo 2 zainteresovana čoveka i sa njima razgovaramo i o njihovim željama ćemo izvestiti rukovodstvo EPS-a i rukovodstvo Agencije za privatizaciju. Jedan investitor je iz oblasti turizma i do sada je investirao u nekoliko gradskih hotela, a drugi je iz oblasti turoperaterstva i jedan je od poznatih hotelskih lanaca koji ima svoje ekspres ispostave po rubnim delovima velikih gradova - naveo je Čučković.

Hotel "Obrenovac" u vlasništvu je "Elektroprivrede Srbije", sadrži svoj plac od preko 5 ha na ulasku u Obrenovac, što Čučković vidi kao jedan od njegovih najvećih potencijala. Jedan od modela uvođenja investitora bio bi iznajmljivanje na duži vremenski period uz minimalno ulaganje od 3 mil evra.

Objekat hotela ima 10.000 m2 sa 105 soba, 3 restorana, simpozijum salom i mogućnošću da se gabariti unutar samog objekta promene, što znači da investitor ima mogućnost da napravi veći ili manji broj soba u skladu sa željama i potrebama, prenosi opštinski sajt. 

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Izgradnja atletskog stadiona u Novom Pazaru teče po planu

25.05.2015.

Radovi na iskopu za najveći atletski stadion u ovom delu Srbije - u poodmakloj fazi.

Cela vest
Prema ocenama izvođača do kraja poslova ostalo je još 25 dana, objavljeno je na sajtu Novog Pazara.

Predstavnici novopazarske lokalne vlasti zadovoljni su dinamikom i do sada realizovanim radovima, gradonačelnik dr Meho Mahmutović je prilikom obilaska ovog gradilišta rekao da će se u Novom Pazaru do jeseni otvoriti mnogo novih objekata.

Gradonačelnik očekuje da će do kraja godine, kako je planirano, ovaj objekat biti izgrađen, što će omogućiti brojnim sportskim talentima iz ovog grada bolje uslove za trening.

- U proteklih 20-ak dana završen je ogroman posao, a za nekih mesec dana očekujemo još konkretniji rezultat na terenu - rekao je Mahmutović

Umesto planiranog roka od 55 dana, izvođači očekuju da će iskop, koji je i najveći posao, završiti ranije.

Izgradnju velelepnog objekta u Novom Pazaru inicirali su uspesi novopazarskih atletičara, a finansijska sredstva obezbedili su Grad Novi Pazar, Atletski savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Zlatibor dobio jedinstven velnes centar u regionu

22.05.2015.

"Mona hotel management" uložio 600.000 EUR u nove bazene, fitnes i sauna svet

Cela vest
Preduzeća "Mona" i "Mona hotel management" otvorili su novi velnes centar "Inspirium", jedinstven u regionu. Ujedno, time je "Mona" proslavila prvu deceniju poslovanja u hotelijerstvu.

Đorđe Momirović, generalni direktor i vlasnik rekao je da su tokom desetogodišnjeg poslovanja, uložili oko 19 mil EUR, kako u kupovinu objekata, tako i u njihovo renoviranje.

- Danas se u našem vlasništvu nalaze četiri objekta: Hotel "Zlatibor Mona" na Zlatiboru, hotel "Argo" u Beogradu, hotel "Javor" na Javoru i "Vila Bella" u Budvi. Nimalo nije bilo lako pozicionirati sve te objekte na tržištu, ali se isplatilo, što potvrđuje prosečna popunjenost od 70% - naveo je Momirović.

Poslednja investicija vredna je 600.000 evra, a taj novac uložen je u renoviranje i stvaranje novog wellness centra Inspirium u okviru hotela "Zlatibor Mona". Velnes centar je dobio novo ruho – proširen je bazen, izgrađeni su novi bazeni sa toplom vodom, novi sauna svet sa 2 saune, parnim kupatilom i razulom. Ceo kompleks je dobio veći plažni deo, kao i moderne svlačionice, novo izdanje centra nosi i novo ime - Inspirium - kao udah svežeg Zlatiborskog vazduha koji okrepljuje dušu i telo.

- Poslovni potezi kao što su ulaganje, renoviranje i kupovina objekata su uvek detaljno bili razrađivani i uvek se ulagala maksimalna energija u njihovo sprovođenje, a da su ti potezi bili dobra odluka ukazuju brojne nagrade koje smo za ovih 10 godina dobili, kao što su: "Turistički cvet za najbolji hotel u Srbiji", "Najbolje hotelsko domaćinstvo" nagrada Privredne komore Srbije i redakcije čaopisa "Turistički svet", "Najbolji hotelski menadžment" na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, kao i brojne druge nagrade poput "Turističke prizme", "Najbolji hotel na Zlatiboru", Najbolji restoran na Zlatiboru, Najbolji menadžer u Srbiji, "Superbrend Srbije" itd - rekao je Tomislav Momirović, generalni direktor MHM d.o.o. ćerke firme "Mone" koji od 2011 preuzima vođstvo u hotelskom poslovanju ovih povezanih lica.

Danas preduzeće "Mona hotel management" sa povezanim licima u hotelijerstvu upošljava oko 140 radnika, posluje u 4 objekta sa prosečnim popunjenostima iznad 70% na godišnjem nivou, a u planu su nove investicije u Sirogojnu, Beogradu i na Javoru.

- Vizija "Mona hotel managementa" jeste da stvara novi hotelijerski imidž Srbije, zemlje koja ima i može da pruži mnogo, kako domaćim, tako inostranim turistima. Srbija mora biti zemlja dobrih hotelijera i visokih standarda, zemlja odlične turističke ponude - naveo je Ivan Vitorović, izvršni direktor MHM d.o.o.

Kako kažu sagovornici, novi velness centar "Inspirium" je ekskluzivni kompleks u kome se na prirodan način postiže podizanje opšteg stanja zdravlja duha i tela. Na površini od 1.200 m2 zastupljeni su sadržaji koji neprimetno spajaju filozofiju Istoka, tehnologiju Zapada, stare i nove tradicije.

Sadržaji koji se mogu koristiti u novom velnes centru su: bazen, 2 topla hidromasažna bazena, bio-sauna i finska sauna, tretmani lica i tela, arapski razul, masaže, parno kupatilo, kapsula zdravlja, fitnes studio, kao i frizerske usluge.

Urađen je i novi, elektronski sistem ulaženja u svlačionice, kako bi se bez dileme, sve vredne stvari nalazile na sigurnom, a metaforički, pomaže da se brige ostave ispred ulaznih vrata.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Otvorena digitalizovana bioskopska sala u Leskovcu

21.05.2015.

U Leskovačkom kulturnom centru (LKC) svečano je otvorena digitalizovana bioskopska sala, prenosi gradski sajt.

Cela vest
Ovom prilikom, Slaviša Stevanović, vršilac dužnosti direktora LKC-a, uručio je zaslužnima za realizaciju projekta priznanja. Među njima su bili predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, potom Darko Bajić, reditelj, Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca...

- Ovim bioskopom Grad Leskovac i Leskovački kulturni centar su ušli u Evropu - naveo je srpski reditelj Darko Bajić.

Lokalno rukovodstvo je osluškujući potrebe i želje bioskopske publike i mladih ljudi, izdvojilo 3 miliona dinara kako bi oprema, neophodna za digitalizaciju bioskopa, bila nabavljena. 

Nabavku opreme pomogao je i Evropski fond za podršku evropskim bioskopima sa 30.000 evra i Filmski centar Srbije sa 2,3 miliona dinara.

- Srećan sam što smo na ovom primeru pokazali da zajedno možemo da radimo krupne stvari za lokalnu zajednicu, grad će i dalje podržavati sve dobre projekte - rekao je gradonačelnik Cvetanović, kome je pripala čast da svečano otvori digitalizovanu bioskopsku salu.

Povodom svečanog otvaranja juče su besplatno bili prikazani filmovi "Asteriks – naselje bogova" i "Bićemo prvaci sveta", prenosi portal Grada Leskovca. 

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapijaNOVO: Zdravstveni Turizam

Reklama za Srbiju: Soulfood Serbia (Hrana za dušu)