Prijavite se Srpski English

+381 (0)11/ 383 5150
+381 (0)63/ 776 7307
+381 (0)69/ 664 844
Prolece5
E-dizajn

Vesti

Banja Rusanda širi postojeću delatnost

25.04.2017.

U planu rekonstrukcija Četvrtog paviljona, hidrobloka i zatvorenog bazena.

Cela vest
Banja Rusanda planira proširenje postojeće delatnosti, a sve u skladu sa razvojnim programima mesta, navodi vršilac dužnosti direktora Specijalne bolnice Rusanda u Melencima Zorica Ćulibrk.

– Planom mreže zdravstvenih ustanova smo razvrstani kao Specijalna bolnica za rehabilitaciju, godinama smo se tradicionalno razvijali u tom pravcu u pogledu kadrova, opreme i prostora, ali i zbog prepoznatih kapaciteta i prirodnih resursa se radilo i na razvoju zdravstvenog turizma u smislu lečenja, sportske medicine, rekreacije i prevencije u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja – naglašava Ćulibrk.

Po njenim rečima, svakako će se nastaviti tim putevima, dakle u oba pravca uz iznalaženje novih mogućnosti i poštovanje zakonskih okvira.

Planiran je razvoj i uključivanje u ekološke programe, jer se banja nalazi u Parku prirode, zaštićenom području II kategorije, prenosi portal Zrenjaninski.

– Naša vizija jeste postizanje prestižnog nivoa poslovanja i dalji razvoj brenda institucije, peloida, lekovitog blata koje predstavlja svojevrsno blago – navodi Ćulibrk.

Nužno je obezbediti i tržišnu konkurentnost i neophodna su ulaganja u infrastrukturu, završava se renoviranje Drugog paviljona, a u planu je rekonstrukcija Četvrtog paviljona, hidrobloka i zatvorenog bazena, kako bi Banja Rusanda bila spremna za predstojeću sezonu.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Počela je prodaja ulaznica za 14. Noć muzeja

24.04.2017.

Ulaznice za 14. Noć muzeja, koja će 20. maja biti održana na više od 65 lokacija u Beogradu, od 20. aprila su u prodaji.

Cela vest
Ulaznice za sva dešavanja moći će da se kupe po pretprodajnoj ceni od 450 dinara, dok će na dan manifestacije, cena iznositi 500 dinara, kao i ranijih godina, jedna karta za Noć muzeja važi za po jedan ulazak na sve lokacije u Beogradu. Deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu.

Ulaznice mogu da se kupe na svim prodajnim mestima CS Eventima, a uz veliku podršku Sekretarijata za javni prevoz, karta Noći muzeja važi kao vozna isprava u Beogradu na svim linijama javnog prevoza 20. maja od 16 časova pa sve do ponoći.

Na sajtu Noći muzeja aktivan je i servis "Moja staza", gde svi posetioci mogu da isplaniraju svoju šetnju kroz muzeje 20. maja, kreirana lista može biti podeljena sa prijateljima na društvenim mrežama ili odštampana kao lični podsetnik.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Hoće li novosadski Spens dobiti hotel i akvapark

21.04.2017.

Počinje izrada studije izvodljivosti.

Cela vest
Priča o ideji da kod Sportsko-rekreativnog centra Vojvodina nikne akvapark i uz njega i hotel, pokrenuta je odavno, a novosadsko rukovodstvo preduzelo je nove korake ka realizaciji tog projekta. 

Uskoro bi trebalo da počne izrada studije izvodljivosti, a raspisan je oglas za kompaniju kojoj će biti poveren taj posao. 

Usled mnogobrojne konkurencije i raznovrsnih tržnih cenatara, kompleks Spensa, izgrađen 1981. godine, polako gubi na značaju. Da bi i dalje bio atraktivan i prihvatljiv za veliki broj korisnika, neophodno mu je udahnuti novu snagu i učiniti ga ponovo jedinstvenim i posebnim, navodi raspisivač oglasa.

- Pored zatvorenog i otvorenog bazena, bilo bi poželjno izgraditi akvapark, čime bi se sadržaji upotpunili i kompletirala ponuda vodenih sportova, kako u Novom Sadu često borave, igraju utakmice i odsedaju mnogi sportisti i sportski funkcioneri, nema bolje lokacije za izgradnju hotela od prostora pored zatvorenog bazena - navodi se u oglasu, uz napomenu da je i prvobitnim projektom iz 1979. bila predviđena gradnja hotela za sportiste, do čije realizacije nije došlo zbog nedostatka sredstava.

Studija izvodljivosti treba da analizira pored ostalog - status projekta u odnosu na konkurenciju, lokaciju, ciljnu grupu, predlog kapaciteta i kategorije hotela. 

Ranije je objavljeno da je za realizaciju ovakve investicije neophodna izmena Generalnog urbanističkog plana Novog Sada, kako bi se ulagačima omogućilo da grade bez mogućeg ograničenja visine. 

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Prolećni Dečiji sajam od 5. do 7. maja

20.04.2017.

Polimark Dečiji sajam, 19-ti po redu, održaće se u hali 3 Beogradskog sajma, od 5. do 7. maja, ulaz je besplatan.

Cela vest
Posetioci će tri dana, u petak od 12 – 19h i za dane vikenda od 10 - 19h, moći da uživaju u neprekidnom edukativno-zabavnom programu koji ih očekuje. Na manifestaciji će se pored Teniskog saveza Srbije predstaviti i Sportska akademija Senjak koja će u okviru svog štanda postaviti motorički poligon i poligon za korektivnu gimnastiku.

- Na štandovima izlagača roditelji mogu da dobiju informacije o velikom broju brendova i novih proizvoda namenjenih kako deci tako i čitavoj porodici, izlagači su za posetioce pripremili i specijalne sajamske popuste čak i do 30%. Dok roditelji uživaju u razgledanju i kupovini poznatih dečijih brendova, mališani se najviše raduju druženju sa svojim vršnjacima, veliko interesovanje kod dece predstavljaju nagradne igre i kreativne igraonice, a tu je i ogromna igraonica od 150 m2, zatim druženje sa klovnovima i njihovim omiljenim likovima iz crtanih filmova - navode organizatori.

Kao i svake godine, sa najmlađima će se družiti pored Sportskog saveza Srbije i Žandermerija, Saobraćajna policija, Vatrogasna brigada, a sve posetioce, kako decu tako i one malo starije, zaista očekuje odlična prolećna zabava sa dosta iznenađenja i novih aktivnosti koji će obeležiti XIX Polimark Dečiji sajam.

U svakoj ulici u okviru štandova smeštene su razne vrste aktivacija za najmlađe, kreativne radionice, likovni kutak, dok veliki broj kulturnih i obrazovnih institucija, kao i dečijih ustanova podržalo je najveću dečiju manifestaciju u regionu, a preko 40 medija najavljuje i prati ovaj događaj. 

Prijatelji manifestacije 19-og Dečijeg sajma su Turistička organizacija Beograda i Lady fair, a da sve izgleda tako lepo i dobro organizovano potrudili su se kako organizatori tako i sponzori manifestacije.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Raspisan konkurs za kredite za podsticaj turističke ponude

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je javni konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude u ovoj godini.

Cela vest
Kako je navedeno na sajtu ministarstva, rok za podnošenje zahteva je 1. novembar 2017, dok je krajnji rok za dostavljanje dopuna zahteva 1. decembar godine.

Konkursom je predviđena dodela kreditnih sredstava za unapređenje kvaliteta turističke ponude i intenziviranje njenog korišćenja. Odnosno unapređenje marketinga domaće ugostiteljske ponude, restauraciju ruralnih objekata i njihovo pretvaranje u turističke kapacitete, zatim izgradnju turističke infrastrukture i suprastrukture kao i usklađivanje turističkih kapaciteta sa Zakonom o turizmu.

Pravo na korišćenje kreditnih sredstava imaju:
privredna društva registrovana za obavljanje delatnosti u oblasti turizma, 
preduzetnici koji su registrovani za obavljanje delatnosti u oblasti turizma i 
poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Minimalni iznos odobrenih kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro privredna društva je 500.000 RSD, a za mala i srednja privredna društva je 2.000.000 RSD.

Učešće kreditnih sredstava u projektu ne može biti veće od 50 odsto ukupne vrednosti projekta. Kreditna sredstva se mogu koristiti za finansiranje osnovnih i trajnih obrtnih sredstava, a učešće trajnih obrtnih sredstava može iznositi do 20 osto ukupno odobrenih kreditnih sredstava.

Zahtevi za korišćenje kreditnih sredstava sa traženom dokumentacijom se dostavljaju isključivo poštom ili na pisarnici na adresu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektor za turizam, Nemanjina broj 22-26, sa naznakom "Krediti za razvoj turizma".

Informacije o konkursu kao i obrazac zahteva za korišćenje kreditnih sredstava mogu se preuzeti sa internet prezentacije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Tekst konkursa možete preuzeti i u PDF fajlu
http://www.ekapija.com/dokumenti/konkurs_krediti_kvalitet_turisticke_ponude_260117.pdf

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapijaNOVO: Zdravstveni Turizam

Reklama za Srbiju: Soulfood Serbia (Hrana za dušu)