Prijavite se Srpski English

+381 (0)11/ 383 5150
+381 (0)63/ 776 7307
+381 (0)69/ 664 844
Prolece8 prolece1 Prolece 3 Prolece4 Prolece7 Prolece7
E-dizajn

Vesti

Uspešno održan II Wellness & Spa Fest

24.05.2016.

Wellness & Spa Fest u znaku dobrih vibracija!

Cela vest
Plato ispred Ušće Shopping centra bio je 21. maja epicentar pozitivne energije prestonice! I to zahvaljujući II Wellness & Spa Festu, čiji je fokus bio na afirmaciji zdravih životnih stilova i inspiraciji na promene koje doprinose i telesnom i duhovnom zdravlju, kao i sreći ljudi svih životnih doba, uz lajtmotiv “Sreća je zdravlje!”.

Udarac o gong označio je početak ovog neobičnog festivala u organizaciji Redakcije časopisa Turistički Svet i Wellness akademije Peđa Filipović, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Ministarstva zdravlja i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. 

U ime organizatora, prisutne su pozdravili Ljiljana Rebronja – urednica časopisa “Turistički Svet” i Peđa Filipović – prvi wellness ambasador Srbije, koji su istakli važnost očuvanja zdravlja i prevencije, sa porukom da wellness nije samo privilegija bogatih. Prvi srpski wellness ambasador i najpoznatiji učitelj masaže Peđa Filipović, izveo je sa posetiocima festivala performans “Pozdrav životnoj energiji”, nakon čega su usledili nastupi Lidije Mitrojević ("Urbanize"), Art yoga Similiris i Baletske škole Ane Pflug, čime je drugi Wellness & Spa Fest zvanično otvoren. 

Posetioci II Wellness & Spa Festa imali su jedinstvenu priliku da, u periodu 11 - 21h, potpuno besplatno vežbaju jogu, pilates, tai-či, zumbu, oprobaju se u sportskim veštinama poput atletike i streljaštva, uživaju u masažama, brojnim radionicama i celodnevnom živom programu u znaku promocije wellness & spa industrije i zdravstvenog turizma. 

Ekskluzivni gost festivala bila je ambasadorka svetskog pokreta "Global Wellness Day" za Hrvatsku Mladenka Nastovski Mesarić, a na centralnoj pozornici smenjivale su se brojne prezentacije najpoznatijih hotelskih i banjskih wellness & spa centara i kozmetičkih kuća, raznovrsni performansi, radionice, motivacioni i "talk show" programi... Zlatni partner festa – hotel "Izvor" iz Aranđelovca, zajedno sa evropskom prvakinjom masaže Magdalenom Reichart iz Švajcarske, predstavio je najnoviju tehniku masaže 24-karatnim zlatnim uljem, dok je wellness partner fesivala - "Kraljevi Čardaci Spa", promovisao najnoviju ponudu, kreiranu u saradnji sa Peđom Filipovićem, koji je ovom prilikom izveo i atraktivni wellness ritual zvučne masaže sa tibetanskim posudama "7 pulsacija". 

Humana misija ovogodišnjeg Wellness & Spa Festa bila je borba protiv dijabetesa! U ovoj akciji posetioci Wellness & Spa Festa imali su mogućnost da budu uključeni u sve programske segmente, aktivacije, igre, vežbe, kratka predavanja, razgovore sa stručnjacima različitih specijalnosti, lekara iz pet beogradskih domova zdravlja, kao i da zahvaljujući udruženju „Plavi krug“ provere šećer u krvi, degustiraju zdravu hranu… 

Svakako treba pomenuti i besplatne tretmane i konsultacije sa "beauty" stručnjacima, učešće poznatih javnih ličnosti – promotera zdravog životnog stila, kao i dečije radionice koje su vodile dadilje agencije „Kolibri“, pozorištance lutaka, igru i smeh kao sastavni deo koncepta zdravlja. I naposletku – džez koncert beogradskih saksofonista u završnici festivala, koji su svojom sjajnom muzikom već sada najavili III Belgrade SAXperience festival u oktobru, a sve to s porukom punom dobre energije: BUDI SREĆAN!

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Turistički klub Srbije


Aerodrom "Nikola Tesla" planira rekonstrukciju i izgradnju manevarskih površina

23.05.2016.

Beogradski Aerodrom raspisao je tender za izradu investicione-tehničke dokumentacije analize rekonstrukcije i izgradnje manevarskih površina.

Cela vest
Od ponuđača se očekuje da uradi analizu i prognozu saobraćajnog opterećenja, idejno rešenje kolovozne konstrukcije, tehnologiju odvijanja radova i odvijanje saobraćaja sa planom dinamike, studiju izvodljivosti sa analizom troškova i dobiti.

Rok za konkurisanje je 22. jun 2016.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Kako unaprediti bezbednost na plovnim rekama?

22.05.2016.

Regionalna konferencija "Unapređenje bezbednosti na međunarodnim plovnim rekama" održana je 17. i 18. maja u Beogradu, saopšteno je na sajtu Privredne komore Srbije.

Cela vest
Predstavnici Udruženja za privatno obezbeđenje PKS učesnicima skupa predstavili su značaj i ulogu privatnog sektora u toj oblasti.

Namera konferencije bila je da se predstavljanjem regionalnih primera dobre prakse, zajedničkim aktivnostima i razmenom iskustva učesnika, doprinese unapređenju bezbednosti na plovnim rekama i infrastrukture u priobalnom pojasu.

Na skupu je razmotren zakonodavni okvir Srbije i međunarodnih propisa, kao i buduća usaglašavanja normativnog okvira sa zemljama iz okruženja i EU, posebno je istaknuta značajna uloga privatnog sektora i privrednih subjekata koji se bave pitanjima bezbednosti na rekama, kao i Udruženja PKS koje okuplja te kompanije. Ukazano je i na neophodnost javno-privatnog partnerstva u sektoru bezbednosti, a visoko je ocenjen napredak Srbije na tom polju u odnosu na zemlje regiona.

Konferenciju "Unapređenje bezbednosti na međunarodnim plovnim rekama" organizovali su MUP Srbije i "Hanns Seidel Fondacija". 

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Službeni glasnik Republike Srbije

16.05.2016.

U Službenom glasniku Republike Srbije br.45 od 06 maja, doneta je Lista najvažnijih događaja...

Cela vest
Lista najvažnijih događaja od posebnog značaja za građane u Republici Srbiji.

Ovom listom utvrđuju se događaji značajni za javnost Republike Srbije ili zemlje članice Evropske unije, kao što su sportski događaji (domaći i međunarodni), pozorišni festivali i drugo

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Turistički klub SrbijeNOVO: Zdravstveni Turizam

Reklama za Srbiju: Soulfood Serbia (Hrana za dušu)