Prijavite se Srpski English

+381 (0)11/ 334 6779
+381 (0)11/ 383 5150
Lepenica objekat Kondir
E-dizajn

Vesti

"KGastro festival" u Kragujevcu od 16.-18. oktobra

18.09.2014.

Na Šumadija sajmu u Kragujevcu, od 16. do 18. oktobra biće održana jedinstvena gastronomska manifestacija - drugo internacionalno juniorsko takmičenje kuvara.

Cela vest
Skup organizuje Šumadija sajam i Gastromag magazin, u saradnji sa "Serbian Junior Chefs Club"-om, "Lady Chefs Club"-om i "Master Chef Serbia", pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca i Ministarstva za turizam i trgovinu.

Pravo učešća na takmičenju imaju mladi kuvari do navršene 25 godine života, prijavljeni individualno ili delegirani od strane ugostiteljskih škola.

Pored takmičarskog dela, festival obuhvata i sadržaje koji imaju i veliki poslovni uticaj na razvoj gastronomije, turizma i prehrambene industrije u Srbiji i regionu.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Sređivanje planinarskog doma "Kozarica" kod Inđije - U planu i izgradnja ciklo kampa

17.09.2014.

Završen je deo planiranih radova na sanaciji planinarskog doma "Kozarica" u čortanovačkoj šumi u Inđiji.

Cela vest
Postavljen je laminat, ofarbani su kreveti, postavljeni novi dušeci i okrečeni su zidovi, navodi opština Inđija na zvaničnom sajtu.

Plan je da se u narednom periodu rekonstruiše krov i da se saniraju mokri čvorovi i elektro instalacije. Sanacija je izvršena zahvaljujući Planinarskom klubu i MTB družini iz Inđije, a uz pomoć sredstava koje je izdvojila lokalna samouprava.

- Plan je da se na platou, nadomak "Kozarice" izgradi ciklo kamp, gde će biciklisti moći da se kupaju i stacioniraju. Očekujemo da će u planinarskog domu biti smešteni učesnici međunarodne biciklističke rute, koja jednim delom prolazi i kroz čortanovačku šumu - navodi Gordana Rožek, predsednik Planinarskog kluba "Železničar" Inđija.

Dom je nekada imao oskudne smeštajne kapacitete, kako kažu u Planinarskom klubu, a plan je da se poboljšaju uslovi za boravak biciklista i planinara.

- Situacija je sada malo bolja, kreveti su sređeni, tako da će planinarski dom biti u ponudi za takozvane "vikend ture". Očekujemo da će nam dolaziti planinari iz cele zemlje koji će moći ovde da odsednu i u sklopu svog boravka, prođu stazama čortanovačke šume - navodi Rožek.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


"Župska berba" 25. - 28. septembra u Aleksandrovcu

16.09.2014.

Privredno-turistička manifestecija pod nazivom "Župska berba" biće održana od 25. do 28. septembra u Aleksandrovcu.

Cela vest
Najveća svetkovina vinogradara aleksandrovačke Župe i ove godine okupiće brojne vinare i izlagače, kao i ljubitelje župskog vina.

Uz gurmanluke dobrodošlice i čašu župskog vina u "Vinskoj ulici" posetioci će imati priliku da učestvuju i u karnevalu, da prisustvuju defileu učesnika "Župske berbe", posete brojne koncerte i izložbe i drugo, najavio je danas predstavnik Organizacionog odbora manifestacije Boris Pejić.

On je istakao da manifestacija počinje u četvrtak 25. septembra karnevalom u kojem će učestovati oko 300 mališana, a karnevalsku povorku pratiće dečiji duvački orgestar.

Sledećeg dana na programu je otvaranje poljoprivredne izložbe u školi "Sveti Trifun" i koncert Dejana Petrovića i "Big benda", dok je za subotu planiran "Dečiji festival folklora", a u večernjim satima koncert Kikija Lesendrića i "Pilota".

Za nedelju je planiran Festival folklora, a uveče koncert narodne muzike, naveo je Pejić.

Ove godine u okviru manifestacije biće održan i trubački festival - "Guča u Župi" na kojem će učestvovati 25 trubačkih orkestara, a najbolji orkestar dobiće na poklon onoliko vina koliko su zajedno teški svi članovi tog orkestra.

Manifestacija "Župska berba" održava se u Aleksandrovcu još od 1963. godine.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Nominacije za omiljene domaće proizvode "Moj izbor 2014"

13.09.2014.

Udruženje "Moja Srbija" poziva potrošače da nominuju svoje omiljene domaće proizvode i brendove za priznanje "Moj izbor 2014". Poziv je otvoren do 1. oktobra na sajtu www.mojasrbija.rs

Cela vest
Kako je navedeno priznanje "Moj izbor" je jedino priznanje u Srbiji koje se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača. Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi, a izuzetno, za ovo priznanje se mogu nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvena odgovornost i slično.

Tokom oktobra i novembra meseca tim udruženja "Moja Srbije" će obići 17 gradova Srbije i razgovaraće sa građanima o važnosti razvoja domaće proizvodnje i kupovine domaćih proizvoda i anketirati 2.000 kupaca o njihovim omiljenim domaćim proizvodima i brendovima.

Cilj je podsticanje razvoja domaće proizvodnje i unapređenja kvaliteta robe i usluga u Srbiji, stvaranje poverenja građana u kvalitet robe proizvedene kod nas i promocija kvalitetnih domaćih proizvoda i brendova.

Svoje omiljene domaće proizvode i brendove možete nominovati putem sledeće forme: 
http://mojasrbija.rs/wp/pomozite-nam-da-nagradimo-najbolje/

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Turistički klub Srbije


Prošetajte geološkom stazom od Brestovačke banje do Borskog jezera

12.09.2014.

Opština Bor, prva u Srbiji imaće geološku stazu sa stenama vulkanskog porekla, kao spomenik prirode III kategorije.

Cela vest
Staza je dužine 15 kilometara od Brestovačke banje do Borskog jezera i izabrano je 6 najreprezentativnijih lokaliteta predviđenih za rekreativne ture i istraživanje studenata, prenosi lokalna televizija "Best". 

Ove stene-magmatiti su "odgovorne" za rudnike u Boru i termalne vode u Brestovačkoj banji. Borska opština ima veliku budućnost u oblasti geoturizma, jer geoloških fenomena ima i na Dubašnici, u Lazarevom kanjonu i na Stolu.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Dani šljive i rakije od 19, do 21. septembra - etno selo Moravski konaci

11.09.2014.

Etno selo Moravski konaci poziva sve ljubitelje da se pridruže manifestaciji Dani šljive kada se peče rakija, sprema zivmica, organizuje takmičenje u seoskim igrama...

Cela vest
Etno selo Moravski konaci nastalo je u samom srcu Srbije i nalazi se na 89 km od Beograda, na koridoru 10, samo 1 kilometar od autoputa E-75, na samom izlazu iz Velike Plane, na magistralnom putu ka Požarevcu, tik iza ciglane Progres.

Etno selo je napravljeno kao reprezentativno mesto za rekreaciju i odmor od svakodnevnog posla i stresa kojem je savremeni čovek izložen, a strukturalno je podeljen u dva dela.

I deo čini samo etno selo, koje se sastoji od naselja za konačenje, restoranskog kompleksa sa jezerom, malog zološkog vrta u obližnjoj šumici i duhovnog dela sela oličenog u crkvi, zvoniku i kućici za sveštenika. 

II deo centra je sportsko-rekreativnog tipa. Sportsko-rekreativni deo se sastoji od malog akva parka (bazena za odrasle, bazena za decu sa atrakcijama i velikog tobogana sa otvorenom kontra spiralom dužine 75 metara) i restoranskog dela za pripremu hrane i pića za posetioce akva parka.

Etno selo Moravski konaci   
Adresa: 10. oktobra br. 83, Velika Plana
Telefon: +381 (0) 26 515 875; +381 (0) 65 21 17 778;
Fax: +381 (0) 26 522 308;
Web: www.etnoselo.rs

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Golf turnir na Adi Ciganliji 15. - 17. septembra.Za amatere nagradno putovanje u Tursku

11.09.2014.

Od 15. do 17. septembra na Adi Ciganliji u Beogradu održaće se "Turkish Airlines Pro-Am".

Cela vest
Golf u Srbiji iz godine u godinu privlači sve više interesovanja, a na travnatim terenima Ade Ciganlije učestvovaće skoro 80 takmičara, a svaka ekipa će biti sastavljena od 1 profesionalnog i 3 golfera amatera. Na turniru će biti i internacionalnih učesnika, a interesantno je da svi takmičari mogu da, posredstvom široke mreže linija turskog avio prevoznika, prisustvuju većini najvećih svetskih golf turnira. 

Beogradski turnir se završava u sredu, 17. septembra, svečanom večerom i proglašenjem pobednika turnira. 

Obezbeđene su i nagrade za najbolje profesionalne golfere, a za prvo mesto nagrada je 2.000 EUR, a za peto 300 EUR. Dodeliće ih generalni menadžer kompanije "Turkish Airlines" u Republici Srbiji, Ozgur Boran. 

Osim toga, aviokompanija će nagraditi jednog amaterskog golfera sa 2 povratne karte do Antalije, i 2 VIP ulaznice za "Turkish Airlines Open", koji se održava u novembru u Antaliji, a za koji će imati i plaćeni hotelski smeštaj, navedeno je u saopštenju "Turkish Airlines".

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


U Šapcu "3 u 1" - "Čivijada", "Čivijaški karneval" i Šabački vašar

10.09.2014.

Šabački vašar, 47. "Čivijada" i 7. međunarodni "Čivijaški karneval" pod sloganom "3 u 1" i to "Čivijada" i "Čivijaški karneval" od 18. do 20. septembra, a Šabački vašar 21. septembra.

Cela vest
"Čivijada" je kulturno-turistička manifestacija koja neguje izvorni humor naroda ovog kraja, Mačve, Posavotamnave i Pocerine, i grada Šapca kako centra svih zbivanja.

"Čivijada" odslikava duh Šapčana i njihovu spremnost na šalu i doskočicu na tuđi i na sopstveni račun. 

Moderna "Čivijada" ima više svojih programskih sadržaja: Večeri humora i satire, izložba karikatura, dečiju "Čivijadu", "Čivijaški karneval", promociju lista "Čivija", "Fićijadu" itd., i naravno, izbor "Predsednika vlade Čivijaške republike".

Nadaleko čuveni vašar koji se svake godine održava 21. septembra, na Malu gospojinu, postao je gotovo sinonim za grad Šabac. Proslavila ga je pesma čije su početne reči "Oćemo li u Šabac na vašar?" Na popularnom Mihajlovcu, tik uz Savu, skupi se na desetine hiljada ljudi. Dođu tu mnogi, da vide i da budu viđeni, da prodaju i da kupe, da se zabave i opuste, a prodaje se i nudi mnogo toga raznolikog, što se retko gde može još videti na jednom mestu.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


TOS raspisao konkurs za nagradu "Turistički cvet 2014"

Turistička organizacija Srbije (TOS) raspisala je 15. avgusta, konkurs za dodelu nagrade "Turistički cvet 2014".

Cela vest
Nagrada se dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma.

Nagrada će biti uručena 27. septembra, na Svetski dan turizma, u 5 kategorija - Turistička organizacija, Turistička manifestacija, Receptivna turistička agencija, Ugostiteljski objekat za smeštaj i Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma. 

TOS je objavio i Pravilnik o dodeli nagrade "Turistički cvet" kojim se uređuju kategorije, postupak kandidovanja i sprovođenje dodele nagrade i propisuju kriterijumi za dodelu priznanja. 

Kriterijumi ocenjivanja po kategorijama odnose se na period od jula 2013. do jula 2014. godine, a rok za učešće na konkursu je 60 dana od dana objavljivanja oglasa.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapijaNOVO: Zdravstveni Turizam

Reklama za Srbiju: Soulfood Serbia (Hrana za dušu)