Prijavite se Srpski English

+381 (0)11/ 334 6779
+381 (0)11/ 383 5150
Zima 2 Zima 3 Lepenica objekat Zima 4 Kondir Zima 5
E-dizajn

Vesti

Završen most u Kaoniku kod Kruševca

17.12.2014.

Prošle nedelje završena je izgradnja novog mosta na Ribarskoj reci u selu Kaonik kod Kruševca, na putnom pravcu Kaonik - Crkvina - Sušica.

Cela vest
Područje je obišao i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić i direktor JP "Direkcija za urbanizam i izgradnju" Radmilo Nikolić, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Otvaranju mosta prisustvovao je jedan od donatora, biznismen Viktor Aleksandrovič Sitnjikov, generalni direktor ruske kompanije "Stroj mašservis".

- Ovaj most simbolizuje povezanost i bratstvo između ruskog i srpskog naroda, moja donacija izraz je lične želje i opredeljenja da pomognem srpskom narodu kada mu je bilo neophodno. Nadam se da će i moji sinovi nastaviti ovo prijateljstvo - naveo je Viktor Aleksandrovič Sitnjikov koji je, osim za most, donirao i sredstva za rekonstrukciju škole u Trmčaru.

Izgradnja mosta na Ribarskoj reci koštala je približno 5,5 miliona dinara, a osim donacije Sitnjikova finansirana je sredstvima Crvenog krsta i Grada Kruševca. Pomoć je pružila i Vojska Srbije - Druga brigada Kopnene vojske iz Kraljeva i lokalno preduzeće iz Kaonika "Ferija komerc".

Izvođač radova je AD "Kruševacput", a podizvođač "Vlasinac IGDA", po projektu JP "Direkcija za urbanizam i izgradnju" grada Kruševca.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Nova priznanja za arhitekte turističko-kulturnog kompleksa "Terra Panonica" u Mokrinu

16.12.2014.

Nova priznanja stižu u Mokrin, za novoizgrađene objekte - "House C" i "House D" u kompleksu "Terra Panonica". Nominovani su za "Mies van der Rohe za 2015" - najprestižniju evropsku nagradu iz domena arhitekture.

Cela vest
Za ova dva objekta, studio "Autori" dobio je nagradu "Ranko Radović", koju će primiti 22. decembra 2014. na Kolarcu, u Beogradu.

Inače, studio "Autori" to priznanje dobija po drugi put.

- To je posebno značajano, kada se ima u vidu da nijedan arhitekta, niti studio, u svom zivotnom veku, nije dobio dva "Ranka Radovića" - navode u kompleksu "Terra Panonica". 

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Službeni glasnik Republike Srbije

15.12.2014.

U Službenom glasniku Republike Srbije broj 132/2014, od 09. decembra 2014.g., objavljeno je:

Cela vest
Uredba o izmenama Uredbe o najvišem i najnižem iznosu boravišne takse

Član 1.
U Uredbi o najvišem i najnižem iznosu boravišne takse („Službeni glasnik RS“, broj 44/13), u članu 2. reči: „140 dinara i najniži iznos od 80 dinara“ zamenjuju se rečima „160 dinara i najniži iznos od 100 dinara“.

Član 2.
U članu 3. reči: „120 dinara i najniži iznos od 70 dinara“ zamenjuju se rečima: „140 dinara i najniži iznos od 80 dinara“.

Član 3.
U članu 4. reči: „110 dinara i najniži iznos od 50 dinara“ zamenjuju se rečima: „120 dinara i najniži iznos od 70 dinara“.

Član 4.
U članu 5. reči: „100 dinara i najniži iznos od 50 dinara“ zamenjuju se rečima: „110 dinara i najniži iznos od 60 dinara“.

Član 5.
Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije“.

05 broj 110-15194/2014
U Beogradu, 7. decembra 2014 godine.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Turistički klub Srbije


Arapske kompanije zainteresovane za grad Pančevo - U fokusu poljoprivreda i turizam

12.12.2014.

Gradonačelnik Pančeva, Pavle Radanov, predstavio je juče predsedniku Arapskog biznis kluba iz Dubaija, Hamdanu Mohamedu Al Muršidiju, privredne potencijale ovog banatskog grada, prenosi RTV "Pančevo".

Cela vest
Teme razgovora bile su poljoprivreda, industrijske zone i turistički potencijali, dok je gost iz UAE je obišao i južnu i severnu pančevačku grinfild zonu. Ovaj susret bio je prilika da se predsednik Arapskog biznis kluba, čijih 8.000 članova radi u 36 zemalja, sazna više o potencijalima grada Pančeva i da taj grad postane vidljiviji. 

Gradonačelnik Radanov istakao je da su teme bili i memorandum potpisan sa kompanijom "Al Dahra", ali i interesovanje kompanije "Mubadala" za "Utva avione", ipak, u prvom planu bila je poljoprivreda kao i mogućnosti ulaganja u grifild zone, posebno severnu.

- Pančevo ima ozbiljnu poljoprivrednu proizvodnju, osim toga, planiramo da se na području Sevrene zone od 75 ha, koja će biti u funkciji početkom 2015, nađu kompanije iz oblasti prerađivačke industrije - istakao je gradonačelnik Pavle Radanov, prenosi "Radio-televizija Pančevo". 

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Počinje obnova palate Kasina - Vrdnik

10.12.2014.

Nekada kulturno središte Vrdnika i okoline, palata Kasina u centru, trebalo bi da bude obnovljena, najavili su u opštini Irig.

Cela vest
Opštinska uprava Iriga objavila je da je u planu adaptacija i sanacija zgrade, a u toku je javni poziv za izbor izvođača radova, a sve zainteresovane kompanije mogu se prijaviti do 25. decembra 2014.godine u 13 časova.

Palata Kasina je čuvena zgrada u Vrdniku, zidana s kraja XIX i početkog XX veka. Ovo zdanje u stilu secesije, nekadašnja je vila uprave vrdničkog rudnika, a kasnije je korišćena kao zgrada mesne zajednice, biblioteke i slično.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


I stručnjaci iz regiona zainteresovani za Vajfertovu pivaru - Više od 70 arhitekata obišlo staro zdanje

09.12.2014.

Više desetina arhitekata, koje je zainteresovao idejni konkurs za arhitektonsko-urbanističko rešenje stare Vajfertove pivare obišlo je prošle nedelje ostatke tog spomenika industrijskog nasleđa.

Cela vest
Do sada je interesovanje za konkurs pokazalo više od sedamdeset arhitekata, od kojih su neki i iz susednih zemalja. Predviđeno je da se pitanja postavljaju do 22. decembra, a rok za predaju radova je 2. februar naredne godine, podseća RTV "Pančevo".

Obilazak kompleksa stare pivare bio je prilika da se vidi kako zaista objekti izgledaju, u kom su stanju, i da se "oseti" njihova fizička struktura, naglasila je članica žirija Tamara Tasić.

- Pitanja koja su do sada postavljana bila su u vezi sa konkursnom dokumentacijom - da li se besplatno preuzima, i da li mogu da konkurišu i stručnjaci iz drugih zemalja. Potvrdan je odgovor na oba. Zasad imamo zainteresovane iz Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, radujemo se zbog toga - izjavila je članica žirija Tamara Tasić.

- Vrlo smo zadovoljni, žiri će imati izazovan i zanimljiv zadatak, s obzirom na to da je ovo jedan od veoma lepih i važnih primera industrijskog nasleđa, koji je zaista zreo za akciju spasavanja od zaborava i uništenja - zaključila je Evica Dimitrijević Rajšić, predsednica žirija.

Urbanističko-arhitektonsko rešenje, stoji u uslovima konkursa, treba zasnovati na grupaciji namena koju čine Centar pivarstva, Filmski grad i Centar zajednice, a fond za tri nagrade i dva otkupa je ukupno 700.000 dinara, prenosi RTV "Pančevo".

Više o tome kako se danas industrijsko nasleđe u Srbiji koristi za razvoj turizma, možete pročitati na portalu "eKapije".

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Nova godina pred vratima - Stranci rezervisali domaće hotele, šta je još ostalo?

08.12.2014.

Još jedan doček Nove Godine je pred nama.

Cela vest
Novogodišnji praznici su idealna prilika da se nekoliko slobodnih dana iskoristi za kraće putovanje, a eKapija je istraživala za vas kakva nas ponuda očekuje ove godine. Iznenadila je informacija da su stranci već rezervisali mesta u srpskim turističkim destinacijama. Rumuni su rezervisali "Putnik" na Kopaoniku, Bugari "Falkensteiner" na Staroj planini, Slovenci BAH u Beogradu, a gosti sa Kariba stižu na planinu Zlatar.

Iz Turističke organizacije Zlatibor navode da će i ove godine organizovati doček na Kraljevom trgu gde očekuju da će biti od 20.000 do 25.000 gostiju. U ponoć će, po tradiciji, raskošan vatromet, uz trubače i kuvano vino/rakiju najaviti dolazak Nove godine.

Uprkos tome što još nije potvrđena grupa koja će zabavljati goste na Kraljevom trgu, na toj planini je prodato više od 70 odsto kapaciteta za novogodišnje praznike.

Novogodišnje cene u hotelima na Zlatiboru su šarenolike, najpovoljnije je odmaralištu "Braća Sekulić" gde aranžman tri noći staje 12.300 dinara, dok program u "Moni" dostiže 116.690 dinara.

Turistička agencija "Kondor tis" vodi goste u konačište "Sunce", koje se nalazi na lepoj i mirnoj lokaciji, u naselju Sloboda na Zlatiboru, 10 minuta lagane šetnje do jezera. Za Novu godinu su pripremili prijatan boravak uz domaću hranu i dobru atmosferu, a usluga noćenja sa doručkom se kreće od 70 do 135 EUR.

Kako saznajemo i na Kopaoniku su kapaciteti popunjeni: hotel "Putnik" je za Novu godinu rasprodat. Novogodišnji aranžman obuhvata sedmodnevni paket u kome je uračunato sedam polupansiona, svečana večera i repriza dočeka Nove godine.

- U hotelu "Club A" cena je bila oko 550 evra, dok je u "Putniku" oko 300 evra. U hotelu "Putnik" oko 90 odsto gostiju ove zime u novogodišnjem periodu biće Rumuni, pa smo se potrudili i da muziku uskladimo sa njihovim zahtevima – navode za "eKapiju" Milosav Dunjić, zamenik direktora hotela "Putnik".

Goste u hotelu "Grand" zabavljaće Miroslav Ilić. Nikola Avram, direktor tog hotela, kaže za "eKapiju" da je gotovo sve rasprodato, ostalo je još vrlo malo mesta u hotelu "Anđela", a u cenu od 120 do 190 EUR uračunati su hrana i šampanjac.

- "Grand" i "Konaci" su popunjeni i što se tiče same zimske sezone, od 28. decembra do 20. januara slobodnih kreveta je ostalo vrlo malo – navodi Avram.

Ako želite da provedete čarobnu noć na krovu Srbije – Staroj planini, hotel "Falkensteiner" sve vas čeka otvorenih vrata.

- Veliko je interesovanje, za novogodišnje praznike na Staroj planini, zbog povoljnih cena, usluge na bazi "all inclusive" i odlične ponude za decu. Gostima je posebno privlačno što se hotel nalazi neposredno pored moderne, ali i jedine gondole u Srbiji, što svim ljubiteljima aktivnosti na snegu, omogućava brz i udoban transport do više km dobro pripremljenih staza i ski puteva. Najveće interesovanje je od strane gostiju iz Srbije, Bugarske i drugih zemalja u okruženju – navodi za "eKapiju" Jelena Kovačević, direktorka marketinga.

Cene aranžmana sa 4 noćenja košta od 432 EUR. U cenu je uključen celodnevna zabava za decu: potraga za Deda Mrazom, Disco veče i još mnogo iznenađenja, gala večera za doček Nove godine i repriza i za odrasle i za decu, novogodišnji branč, popusti na Spa tretmane i na čuvanje dece, a u toku novogodišnje noći biće i tombola – glavna nagrada – 7 noći u "Falkensteiner Hotel & Spa Jesolo" u Italiji.

Vrnjačka Banja tradicionalno je vrlo privlačan turistički centar za odmor, rekreaciju i zabavu, a pripreme za Novu godinu su u punom jeku.

Još slobodnih mesta ima u hotelu "Aleksandar", u prelepom ambijentu rekonstruisane i moderno opremljene "Vile Aleksandar", izgrađene početkom XX veka, paket sa 2 noći i smeštajem u dvokrevetnoj sobi po osobi na bazi polupansiona, sa uračunatom novogodišnjom večerom i reprizom je 149 evra. Tokom dočeka i reprize, nastupa bend, a domaćini obećavaju zabavni program i nagrade za goste.

Hotel "Merkur" organizuje i novogodišnju večeru i reprizu kao i nagradnu igru, u ovom hotelu u ponudi su medicinske usluge (lekarski pregled, mineralna voda), korišćenje aqua centra "Waterfall", fitnes centra "Merkur Gym", velnes centra "Fons romanus". Nakon proslave goste čeka korpica voća, a deci je na raspolaganju novogodišnji bioskop.

U Banji Koviljača mesta ima u hotelu "Royal spa" u zavisnosti od broja noćenja i tipa smeštaja cene se kreću  20.000 - 30.000 dinara. Novogodišnji paketi uključuju noćenje na bazi polupansiona, svečanu novogodišnju večeru, reprizu, korišćenje welness centra, a goste će zabavljati "Knockout bend".

U Bukovičkoj banji vas čeka "Izvor", luksuzno hotelsko zdanje koje se prostire na više od 32.000 kvadratnih metara. Goste u ovom hotelu tokom novogodišnje noći zabavljaće "Mogul bend", a cene u zavisnosti od aranžmana se kreću 66.000 - 174.000 dinara.

U nadaleko čuvenom Drvengradu ostalo je još po koje mesto za najluđu noć, a aranžmani koji obuhvataju tri polupansiona i svečanu novogodišnju večeru staju od 20.000 do 40.000 dinara. U novogodišnjoj noći i za reprizu Nove godine bogat muzički program prirediće orkestar "Stari grad" iz grada Čačka.

Da u novu godinu uđete, lepše, čarobnije i posebnije pobrinuće se i "Latkovac", etnoselo nedaleko od Aleksandrovca, gde obećavaju odmor, organsku hranu, ogromnu količinu pozitivne energije, ozarena lica, 0% stresa. Cena petodnevnog novogodišnjeg aranžmana iznosi 140 evra po osobi, cena četvorodnevnog novogodišnjeg aranžmana iznosi 120 evra, a trodnevnog 100 evra. Cena aranžmana obuhvata svečanu novogodišnju večeru, pun pansion, domaća pića kao i boravišnu taksu.

Veliki broj mladih ljudi iz zemlje, regiona i sveta dočekaće Novu godinu na planinama Tari, Divčibarama, Zlatiboru, Goliiji, Kamenoj gori i Zlataru u okviru projekta "Nova godina na planinama Srbije", koji realizuje organizacija "Srbija za mlade".

Masovna druženja, svakodnevne žurke i igre na snegu biće organizovane na Zlataru i Divčibarama, dok je ponuda na ostalim planinama usmerena na parove i mlade ljude koji žele da uživaju u prirodi daleko od gradske gužve. Navedeni projekat je veoma interesantan mladima iz dijaspore pa se očekuje veliki broj gostiju iz 20 zemalja.

Na Zlataru će za novogodišnje praznike biti organizovano "Karipsko veče", u čast gostiju koji stižu sa Kariba, a program mogu da koriste oni koji su članovi organizacije, a novogodišnje ponude obuhvataju boravak u periodu od 30. decembra do 2. januara.

Cena aranžmana za Zlatibor, Užice, Divčibare, Zlatar i Taru je 59 evra, boravak na Kamenoj gori košta 65 evra, a na Goliji 85 evra.

Hotel "Đerdap" nalazi se na samoj obali reke Dunava u centru Kladova, a kako saznajemo u tom hotelu, za Novu godinu organizuju gala zabavu za oko 450 ljudi. Za doček još ima mesta, dok je u hotelu ostalo tek 30 kreveta. Tokom najluđe noći goste će zabavljati muzički ansambl 10 članova – narodna, starogradska, evergrin, okretne igre, pop hitovi, zatim trubači u ponoć, a cene su od 75 do 130 evra.

Ukoliko ipak planirate da idete u inostranstvo, agencija "Kondor tis" vodi u Milano za 149 evra, Prag 165 evra, Budimpeštu 119 evra, Beč 149 evra. Avionom u Pariz 449, Istanbul 269, Rim 329.

Bilo da želite da plešete salsu na egzotičnim plažama Kariba, osetite čari Tajlanda, dočekate Novu godinu ispred Big Ben-a u Londonu, ili se popnete na najvišu zgradu sveta u Dubaiu – sve to i mnogo više nudi agencije "Dertour" koja kao i svake nove sezone prezentuje izbor najboljih "first class" i "luxury" hotela u top destinacijama sveta. Kombinujte vrhunsku uslugu i odmor po Vašoj meri.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Kakav vas provod očekuje u Beogradu u novogodišnjoj noći?

08.12.2014.

Za jedne je najluđa noć, za druge sasvim obično veče, a neki će za poslednji ovogodišnji izlazak izdvojiti i više od 500 evra!

Cela vest
Srpska prestonica, tradicionalno priprema za Novu godinu spektakl.

Poklonici popularne "domaćice" biće u velikoj dilemi, jer će na prelazu iz stare u Novu godinu u Beogradu nastupiti najpopularnija imena domaće scene. U "Belexpocentru" hotela "Holiday Inn", kažu biće najekskluzivnije jer za Novu godinu nastupa Ceca, a organizatori obećavaju odličan provod do jutra, vrhunsku uslugu i bogat meni, a potvrdu svega garantuje vam karta koja staje između 12.000 i 20.000 dinara.

- Od organizatora imamo informaciju da je interesovanje veliko i da su zadovoljni prodajom karata – navode u "Holiday Inn" hotelu.

U "Crowne plazi" nastupiće Nataša Bekvalac, goste će sačekati jagode i šampanjac, a u cenu karte od 50 do 120 evra uračunat je i švedski sto. U susednom "Hyatt"-u nastupiće Jelena Karleuša, a za cenu od 70 do 200 evra po osobi imaćete na raspolaganju švedski sto, dok ćete piće plaćati po klupskim cenama. Slična organizacija čeka vas i u hotelu "Metropol", a zavisno od pozicije stola u sali za doček Nove godine u hotelu u Bulevara kralja Aleksandara, gde će nastupiti Ana Nikolić, izdvojićete od 60 do 170 evra.

Para neće žaliti oni koji se odluče za ponudu hotela "Square Nine", verovatno najskuplji novogodišnji aranžman u Beogradu po ceni od 500 EUR uključuje novogodišnju gala večeru, noćenje i branč 1. januara.

Ponuda beogradskih hotela primamljiva je domaćim i stranim gostima pa je većina aranžmana već rasprodata. Tako je u hotelu "Tulip In Putnik", koji ove godine prvi put organizuje novogodišnji doček, u "Belgrade Art Hotelu" koji su bukirale grupe iz Slovenije i Bugarske ili hotelu "Prag" koji je kapacitete rasprodao još u junu!

Veselo će biti i u banket sali hotela "Jugoslavija", gde će nastupiti Slobodan Bajić i Hua Hua bend, a primamljive ponude za novogodišnju noć spremili su i restorani u Beogradu.

U Beogradskoj "Sent Andrei" goste će zabavljati starogradski ansambl "Stari drugari".
- Uz piće dobrodošlice gosti će imati izbor od dva novogodišnja menija: specijalitete od morskih plodova i morske ribe ili internacionalne specijalitete, oba menija podrazumevaju hladno i toplo predjelo, glavno jelo, salatu i desert - navode u zemunskom restoranu.

- Ima dosta interesovanja, a mesta još ima, takođe organizujemo i reprizu dočeka 1. januara 2015. po principu A la carte.

Cena novogodišnjeg aranžmana je 50 evra po osobi.

Tamburice će se čuti i u "Klubu Književnika", gde vas čeka bogat novogodišnji meni. Uz piće dobrodošlice i zvuke tamburaškog orkestra "Banatski Stim" novogodišnja noć stajaće vas 7.500 RSD.

Na Košutnjaku novogodišnje odbrojavanje počinje od restorana "Devetka" koji je spremio novogodišnju ponudu koja obuhvata neograničeno piće, hladno i toplo predjelo, glavno jelo, salatu i dezert. Po tradiciji, gosti će u ovom restoranu izjutra moći da dobiju kiselu čorbu a za doručak i gulaš čorbu sa mlincima. 

I u restoranu "Ušće" priprema se tradicionalna novogodišnja zakuska, a goste će zabavljati uigrani bend, koji unazad dve godine svira u novogodišnjoj noći u ovom restoranu. Domaćini su zadovoljni interesovanjem, a najviše rezervacija po običaju, kako kažu, očekuju posle 15. decembra, cena novogodišnjeg aranžmana, koji obuhvata hranu i piće iznosi 5.500 dinara.

U restoranu "Lovac" poslednjeg dana godine na izmaku nastupiće ansambl "Karuzo", u restoranu "Cantina de Frida" Oliver Stojiljković, u restoranu "Sakura" nastupa DJ Bexx Meance. Ulaz je slobodan, dok je večera obavezna a la card. 

Starogradska muzika odjekivaće po običaju u Skadarliji, 150 godina tradicije restorana "Tri šešira" garantuje pravi boemski doživljaj. Uz tamburaše i glumicu Ljiljanu Jakšić, gosti će se služiti pravim domaćim specijalitetima: pršutom, pljevaljskim sirom, kajmakom, projom, duvan čvarcima, a na meniju je i teletina, piletina kao i nezaobilazni roštilj.

- Rezervacije idu odlično i već je popunjena polovina kapaciteta – navodi Milica Petković, PR restorana i dodaje da će za večeru i piće dobrodošlice gosti izdvojiti 65 EUR.

Beograd neće razočarati ni one koji vole da u Novu godinu zakorače u masi jer grad je ove godine pripremio "feštu" na tri bine.

- Jedna će biti postavljena ispred Doma Narodne skupštine i na njoj će nastupati izvođači najšireg spektra, pa će to biti bina "za najširi muzički ukus"; druga će biti rok bina na Trgu republike, na kojoj će svirati izvođači koji uglavnom rade dugi niz godina, jer rok muzika nije novijeg datuma; treća bina namenjena je tinejdžerima i onima koji vole elektronsku muziku, ali još uvek nije odlučeno na kojoj će lokaciji ona biti postavljena – navode u Turističkoj organizaciji Beograda.

O izvođačima se za sada samo nagađa jer ko će nastupiti još nije poznato, a sigurno je da će novogodišnji praznici u Beogradu biti obeleženi nizom manifestacija koje će trajati gotovo mesec dana, a započeće sredinom decembra kada će na potezu Trga republike i Knez Mihailove zaživeti Trg otvorenog srca.

Gužve će biti i u Event centru na Beogradskom sajmu, gotovo 5.000 posetila, koliko ova sala može da primi, zabavljaće se na Hangover žurci uz taktove domaće muzike i 4 DJ-ja. U obnovljenom "Domu omladine" sprema se grandiozni Centurion doček gde će nastupiti "Full house band", Bane MVP i Prljavi inspektor Blaža.

Popularni klub na IX spratu u Nemanjinoj, "Mr Stefan Braun", tradicionalno svoja vrata otvara za doček Nove godine. Goste uz prepoznatljivu muziku, po ceni od 50 evra za devojke i 60 evra za muškarce, čeka i open bar cele večeri.

Nezaboravnih žurki po običaju biće i na Adi Ciganliji i po beogradskim splavovima, a "Jahting klub Kej" tradicionalno organizuje i ove godine doček na vodi. Ko se odluči za krstarenje, novogodišnju želju zamisliće ispod Mosta na Adi.

Veliki broj klubova, restorana i kafana još krčka svoju ponudu, a na vama je da sumirate ponuđeno i u zavisnosti od muzičkog ukusa, broja ljudi, ali i debljine novčanika odlučite kako i sa kim želite da zakoračite u 2015. godinu.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapijaNOVO: Zdravstveni Turizam

Reklama za Srbiju: Soulfood Serbia (Hrana za dušu)