Prijavite se Srpski English

+381 (0)11/ 334 6779
+381 (0)11/ 383 5150
Lepenica objekat Basler veliki baner

Vesti

Atomska banja Gornja Trepča šampion Novosadskog sajma turizma 2014

17.04.2014.

Atomska banja Gornja Trepča je već tradicionalno učestvovala na 47. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Cela vest
Na svečanoj dodeli priznanja najboljima, na ocenjivanju kvaliteta proizvoda, Atomska banja ponela je priznanje Šampionske plakete za Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Vujan".

Uspešan nastup Atomske banje i osvojena nagrada je još jedan dokaz izuzetnog poslovanja ove banje, u koju iz dana u dan dolazi veliki broj gostiju, domaćih i stranih. Visoka posećenost Atomskoj banji, rezultat je dobro organizovanog poslovanja, precizno isplanirane maketing kampanje, kao i uvođenja Orthokin terapije, terapije autolognim serumom, koja se od ove godine nalazi u ponudi i za čije korišćenje gosti pokazuju veliko interesovanje, saopšteno je iz ove banje Gornja Trepča.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Dinosaurusi konačno spremni za posetioce - završetak Prirodnjačkog centra u Svilajncu, otvaranje u septembru 2014

16.04.2014.

Posle duže pauze Prirodnjački centar u Svilajncu će, po svemu sudeći, konačno biti završen.

Cela vest
Ministarstvo prosvete, opština Svilajnac i JUP "Istraživanje i razvoj" potpisali su krajem marta Aneks ugovora o finansiranju i upravljanju projektom, kojim su definisane obaveze ugovornih strana na konačnoj realizaciji projekta, objavljeno je na sajtu JUP-a.

Aneksom je predviđeno da Ministarstvo prosvete, za završetak opremanja centra, obezbedi 354.000 evra, a da još 246.000 evra, koji su neophodni za finalnu realizaciju, obezbedi opština Svilajnac iz sopstvenih izvora.

Vlada Srbije, na predlog Ministarstva prosvete, a u skladu sa odredbama Zakona o javnoj svojini, odobrila je ovim aneksom, da opština Svilajnac preuzme upotrebu objekta Prirodnjačkog centra sa naučnim parkom, kao i eksponate i opremu.

Do konačnog završetka Prirodnjačkog centra, koji se očekuje početkom septembra 2014. god., ostaje da se realizuje nekoliko koraka. Najpre tu je priprema projekta i postavljanje izložbi koje će na specifičan način da predstave prirodu Srbije, Balkana i sveta. Zatim izrada projekta i izvođenje kompletne izložbe u Prirodnjačkom centru. U okviru toga objekat će biti opremljen i zbirkom minerala i stena na osnovu elaborata Rudarsko-geološkog fakulteta, Beograd.

Potom, tu je i opremanje objekta sistemom za kontrolu ulaska posetilaca, izdavanje karata i softverom za opsluživanje i povezivanje svih objekata u okviru kompleksa, opremanje uslužnog objekta za posetioce, restorana sa pokretnim mobilijarom i tendom i opremanje objekata za prodaju karata i suvenira, dodaje se na sajtu JUP-a.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Za Grimiznu kuglu bore se 22 kandidata - Počelo takmičenje za titulu najlepše uređenog ugostiteljskog objekta u regionu

15.04.2014.

Juče je zvanično počelo takmičenje za titulu najlepše uređenog ugostiteljskog objekta u regionu koje po peti put organizuje internet magazin Enterijer.ba

Cela vest
Za popularnu Grimiznu kuglu boriće se 22 ugostiteljska objekta iz zemalja Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije, prenosi indikator.ba

Iz BiH učestvuje šest objekata. "Caffe Bar Hennessy" Zenica, Caffe Club "People's", "Dolce Ore", "Intermezzo", "Zlatna ribica" i "Korzo" iz Sarajeva.

Hrvatska ima pet predstavnika: "Zrno Soli" iz Splita, Restoran "More" iz Dubrovnika, Restoran "Dukat" iz Nove Gradiške, te "Texas Steak & Grill House" i "The Movie Pub" iz Zagreba.

I Crna Gora ima pet učesnika: imanje "Knjaz" i "Per Sempre" iz Podgorice, "Knjaževa bašta" iz Bara, "Konoba Atrium" iz Kotora, te Konoba "Ćatovića Mlini" iz Morinja.

Srbija se predstavlja sa tri ugostiteljska objekta iz Beograda: Lobby & Cigar Lounge Bar "Falkensteiner" hotela, kao i restorani "Talas" i "Comunale".

Slovenija takođe ima tri učesnika iz svog glavnog grada: "Lolita", "Lunch cafe Marley & Me", kao i "Restavracija Argentino".

Svi učesnici predstavljeni su na stranici grimizna.enterijer.ba, a odabrao ih je međunarodni žiri koji čine stručni ljudi iz različitih polja umetnosti i uređenja enterijera. Oni će i odabrati najlepšeg među najlepšima nakon što korisnici društvene mreže Facebook ocene kojih je to 10 ugostiteljskih objekata koji se izdvajaju od ostalih.

Takmičenje za najlepših deset trajaće do 15. maja, glasati mogu svi korisnici društvene mreže Facebook tako što će posetiti stranicu grimizna.enterijer.ba, i klikom na "like" ili "sviđa mi se" dati glas svom favoritu. Deset učesnika koji budu imali najviše "like", 15. maja idu u drugi krug takmičenja u kojem će ih oceniti međunarodni stručni žiri. Pobednik će biti proglašen krajem maja meseca i njemu će biti dodeljena nagrada Grimizna kugla. Nagrada se daje u trajno vlasništvo, a pravi se u Meksiku tradicionalnom metodom duvanja stakla. 

Članovi međunarodnog stručnog žirija su: Admin Isaković (Niederstetten, Njemačka) - diplomirani inženjer arhitekture, Aida Čorbadžić (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) – operska pevačica, Amer Kapetanović (Sarajevo, BiH) – profesionalni fotograf i videograf, Budimir Željko Keko (Trebinje, BiH) - profesionalni fotograf, Ejla Salihamidžić (Kuvajt, Kuvajt) - diplomirani inženjer arhitekture, Ernesto Eduardo Dobarganes (Miami, SAD) – profesionalni fotograf i videograf, Githa Van Euwen (Amersfoort, Holandija) – profesionalni fotograf i ilustrator, Goran Lojović (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) – modni menadžer i diplomirani inženjer građevine, Igor Kuvač (Granada, Španija) - diplomirani inženjer arhitekture, Ito Shinji (Kanagawa, Japan) – profesionalni fotograf, Maja Matašin (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) - akademska kiparica, Maya Stanić (New York, SAD) – event menadžer, Nadža Pušilo (Sarajevo, BiH) – balerina u Narodnom pozorištu Sarajevo, Slavica Jarić (Poreč, Hrvatska) – tekstilni dizajner, Snežana Lazarević (Kragujevac, Srbija), - dizajner Snježana Domazet (Trebinje, BiH) – slikarka, Vanja Ciraj-Džudža (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) – modna dizajnerka, Vladimir Stanišević (Beograd, Srbija) – dizajner, Vojislav Vojo Kilibarda (Herceg Novi, Crna Gora) – slikar.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Međunarodni sajam hrane i pića "Foodrex Culinaria" u Beogradu

15.04.2014.

Međunarodni sajam hrane i pića "Foodrex Culinaria" biće održan 15. - 17. aprila na Beogradskom sajmu.

Cela vest
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić otvoriće ovaj sajam 15. aprila 2014. godine u 12h u Hali 5.

Na sajmu "Foodrex Culinaria" će učestvovati više od 70 domaćih i stranih izlagača. Tim povodom u Beograd dolaze predstavnici trgovinskih lanaca, distributera i uvoznika iz 15 zemalja sveta - iz Evrope, iz zemalja bivšeg SSSR-a, Bliskog istoka i iz Afrike.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Impresivan program za "Dane Beograda" 16.-19. aprila

15.04.2014.

Dani Beograda će biti tradicionalno obeleženi 16.-19 aprila nizom kulturnih i obrazovnih dešavanja na više lokacija, poručeno je sa konferencije za novinare, organizovane tim povodom u Starom dvoru.

Cela vest
Za kratko vreme napravljen je impresivan program, koji je dostojan našeg grada, naveo je sekretar Privremenog organa grada Beograda Goran Vesić, koji je i predsednik Odbora za proslavu Dana Beograda.

– Manifestacija polako postaje tradicija, a već od narednih godina može se očekivati da će postojati nedelja Beograda, a možda će i ceo april biti mesec kada će se ti dani obeležavati – naveo je Vesić.

On je među brojnim kulturnim i obrazovnim događajima, koji se u ovom formatu održavaju po XII put, izdvojio otvaranje zdanja Starog dvora za građane.

– U aprilu se navršava sto trideset godina od izgradnje zgrade Starog dvora. Ovog devetnaestog aprila otvaramo Stari dvor za građane koji će u pratnji stručnih vodiča moći da ga obiđu. Na to smo ponosni i mislimo da će to obeležiti proslavu Dana Beograda. Prvi put će u okviru Dana Beograda biti priređena manifeastacija "Dan otvorenih muzeja", kada će većina gradskih muzeja biti otvorena i besplatna za posetioce, čime želimo da damo doprinos promociji vrednih zbirki koji se nalaze u njima – naveo je Vesić.

Govoreći o dobitnicima Nagrade grada Beograda za 2013. god., Vesić je dodao da su oni dostojni tih priznanja i da su ih svojim delima u različitim oblastima i zaslužili.

– Verujem da ćemo april pretvoriti u mesec Beograda i da ćemo se tom prilikom podsećati istorije našeg grada, ali istovremeno uvek biti okrenuti budućnosti – naveo je u zaključcima je Vesić.

Gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević naveo je da su taj sekretarijat, Odbor za proslavu Dana Beograda i Turistička organizacija Beograda spremili bogat i intenzivan program, u kome će veliki broj ustanova kulture omogućiti slobodan ulaz svojim posetiocima.

On je naveo da će biti otvorene 4 biblioteke, da će 8 muzeja neprekidno biti u funkciji, dok će u tim danima na Trgu republike, od 20h do 23h, biti održavani koncerti, uz podsećanje da će ovogodišnja proslava biti bogatija po sadržaju i kvalitetu nego prethodne.

Direktor Turističke organizacije Beograda i član Odbora Miodrag Popović podsetio je da se ove godine navršava i 60 godina od organizovanog turizma u Beogradu. Tim povodom će na nekoliko lokacija biti predstavljen razvojni put turizma u gradu koji istovremno pokazuje i put razvoja grada, dok će centralna manifestacija biti obeležena 16.04.2014. g. u Domu omladine.

– Za Dane Beograda pripremamo više zanimljivih obilazaka i tura kako bismo Beograđane i njihove goste iz zemlje i inostranstva upoznali sa svim što naš grad ima i čime se ponosimo – naveo je Vukosavljević.

U okviru Dana Beograda obeležavaju se dva bitna datuma iz istorije srpske prestonice: reč je o 16. aprilu 878. godine, kada se u pismu pape Jovana VIII upućenom bugarskom knezu Borisu prvi put beleži ime Beograda u nekom sačuvanom dokumentu, dok se 19. aprila obeležava dan kada je 1867. godine turski komandant Ali Riza-paša simbolično predao ključeve grada knezu Mihailu Obrenoviću, čime je okončana troipovekovna okupacija Beograda.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Uskršnji paket - Sportsko rekreativni kompleks "Sunčana reka"

15.04.2014.

Uskrs je najradosniji hrišćanski praznik kada provodimo trenutke sa svojim najdražima. Savršeno mesto za ovu priliku je "Sunčana Reka" na kojoj je sagrađen i hram "Sretenja Gospodnjeg" u kojem se održavaju redovne liturgije.

Cela vest
Uskršnji paket uključuje: 4 dana/3 noći, termin boravka 18-21. aprila, 10% popusta, deca do 12 godina borave gratis, besplatno korišćenje sportskih terena, besplatno jahanje, uskršnja liturgija u hramu "Sretenja Gospodnjeg" na Sunčanoj Reci.

Uskršnji program:
18. april 
•	Tradicionalna posna večera
19. april 
•	Doručak
•	Sportske aktivnosti
•	Jahanje
•	Večera
20. april 
•	Uskršnji uranak i molitva u hramu "Sretenja Gospodnjeg"
•	Zajednički uskršnji doručak
•	Tucanje uskršnjim jajima sa Sunčane Reke
•	Izbor najjačeg jajeta uz prigodnu nagradu
•	Uskršnji ručak uz muzički program
•	Sportske aktivnosti Večera
21. april (ponedeljak) 
•	Doručak
•	Kasna odjava do 16 časova

Cena aranžmana po osobi:
3 polupansiona + uskršnji ručak = 9.400,00 RSD
Cena sa popustom od 10% = 8.460,00 RSD

Pozivamo Vas na Sunčanu Reku da provedete savršen odmor!

Kontakt podaci;
Sportsko rekreativni kompleks "Sunčana reka"
Banja Koviljača, Loznica, Srbija
+381 (0)69/825-80-37; +381 (0)15/822-250
www.suncanareka.rs

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Turistički klub Srbije


Uskoro počinje obnova Golubačkog grada

14.04.2014.

Austrijska razvojna agencija (ADA) raspisala je 5 tendera za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na obnovi srednjovekovnog Golubačkog grada.

Cela vest
Rok za prijavu ističe 28. aprila, dok će ugovori sa izabranim izvođačima biti potpisan 22. jula. Sve ugovorene radove oni će morati da završe do 22. jula 2016. god.

Radovi će tako obuhvatiti: izgradnju nove putne obilaznice, novog tunela pored tvrđave, vizitorskog centra za prijem turista, kompletne infrastrukture i obale utvrde, kao i rekonstrukciju same tvrđave.

U prvoj fazi ovog projekta IPA, koji finansira Evropska unija sa 6,6 mil evra, najpre će se van tvrđave izmestiti saobraćajnica koja pripada Đerdapskoj magistrali, nakon čega sledi rekonstrukcija zidina i svih 10 kula na tvrđavi. Potom će se u ovom kompleksu izgraditi amfiteatar, pristanište za kruzere, restorani, biciklističke i pešačke staze, sportski tereni, bazeni, ribarsko selo, apartmani, ateljei za umetnike i marina.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Smederevska "sonata" za Austrijance i Nemce - Vinarija "Jeremić" širi izvoz i gradi nove kapacitete

14.04.2014.

Uprkos udarcu koji im je zadalo propadanje nadaleko čuvenog "Godomina", Smederevci ipak ne odustaju od namere da se vrate na stare staze vinogradarske slave.

Cela vest
Štafetu su, polako ali sigurno, preuzele male i mlade vinarije, iz godine u godinu sve uspešnije. 

Među onima po kojima se vidi da bolji dani stižu tu je i vinarija "Jeremić" iz Jugova, poznata po svojim "muzičkim vinima". Nakon uspeha bele "sonate" i crvenog "kanona", spremaju se da ove godine po prvi put u ponudu uključe i roze vino, dok istovremeno završavaju izgradnju vinskog podruma i apartmana. 

Slavoljub Jeremić - vlasnik vinarije  ne skriva zadovoljstvo što će uskoro otvoriti vrata vinarije prvim gostima. Turistički objekat u Jugovu, na putu od Grocke ka Smederevu, prostire se na oko 600 m2. U pitanju je vinski podrum, sa degustacionom salom kapaciteta 80 osoba, kao i pet apartmana. Izgradnja je počela 2012 godine, i radovi se privode kraju – u toku je unutrašnje uređenje objekta. Vinarija je rađena po zamisli Slavoljuba Jeremića, a nosi autorski pečat arhitekte Petra Budne. 

Ideja je, kako navodi sagovornik "eKapije", da se smederevski kraj vrati svojoj tradiciji – vinarstvu i turizmu koji idu ruku pod ruku.

- Turisti će kod nas moći da obiđu podrume, da vide ceo postupak spravljenja vina, da ga degustiraju, ali i da prespavaju ovde kako bi napravili celu turu – obišli tvrđavu i druge znamenitosti Smedereva – navodi Jeremić, dodajući da je veoma ponosan što ceo projekat finansiraju iz sopstvenih sredstava.

Po obrazovanju muzičar, Jeremić je svoju ljubav prema notama preneo i na vinarstvo, pa otuda i, kako kaže, "vina sa melodijom" - "kanon" i "sonata". 

- Godišnje proizvedemo oko 20.000 l vina, a osim u Srbiji, boce iz naše kuće prodaju se i u Crnoj Gori i Austriji. Nameravamo da uskoro počnemo i izvoz u Nemačku i upravo pregovaramo sa jednom firmom iz te zemlje – navodi sagovornik.

Prethodna godina bila je veoma uspešna za vina sa potpisom "Jeremić". Učestvovali su na prestižnom sajmu vina AVC u Beču, gde je "kanon" osvojio zlatnu medalju u svojoj kategoriji dok je "sonata" srebrnu. Ove godine će po prvi put na tržište plasirati roze vino. Flaširano je početkom marta, a sada se čeka još samo etiketa. I ono će se pridružiti muzičkoj porodici, a nosiće naziv "rondo", saznaje portal u vinariji "Jeremić".

"Kanon" je spravljen kupažom grožđanih sokova "Merlo"-a i "Cabrne sauvignon"-a, koji se međusobno dopunjuju, dok je "sonata", kako navode u vinariji "Jeremić", "tipičan primer visokog potencijala sortnog "sauvignon blanc"-a. 

- Raskošnost i svežina mirisa u naliku bosiljka, zove, jabuke, kao da stvara melodičnu uvertiru i tako najavljuje nešto posebno, raskošno i dopadljivo – je "sonata".

Vinarija "Jeremić" osnovana je i registrovana 2010. godine, po novom Pravilniku vinskog registra Srbije, kao ogranak firme "EKO mineral", kompanije koje se bavi proizvodnjom sredstava za zaštitu bilja.

Grožđe uglavnom obezbeđuju iz sopstvenih zasada loze – pod vinogradima imaju oko 3,2 ha, a namera im je da te površine uskoro povećaju.

Gajenje vinove loze u Jugovu, kako kažu vinari, tradicija je stara nekoliko hiljada godina - prve pisane tragove nalazimo u rimskim hronikama, u vreme vladavine imperatora Marka Aurelija Proba u trećem veku pne.

- Peskovita struktura zemljišta, šumadijski brežuljci i snaga Dunava su dar prirode na koje, od starih Rimljana do današnjeg dana, niko nije ostao imun. Specifičan geografski položaj upotpunjuje posebno prijatna vazdušna ruža koju stvara Dunav, pretvarajući jako kretanje vazduha u konstantan povetarac koji nosi svežinu i blagodetno utiče na vinovu lozu. Čokoti, ušuškani brežuljcima zimi ne smrzavaju, leti upijaju dvostruko više sunčevih zraka od Sunca direktno i refleksijom od Dunava u popodnevnim časovima - navode u vinariji "Jeremić".

Pogodni prirodni uslovi su stvorili ambijent u kome grožđe u Jugovu ranije sazreva i ima do dva procenta šećera više nego u drugim predelima u našoj zemlji. 

Jasna Avramović - gradonačelnica Smedereva,  posetila je nedavno vinariju "Jeremić" i najavila da će se turizam u ovom kraju još brže razvijati. Kako je tada navela, grad namerava da u Jugovu podigne rekreativno-turistički objekat sa bazenom, da preuredi plažu na Dunavu, kako bi ovo mesto postalo popularno izletište ne samo za Smederevce, već i za Beograđane. 

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Dani špargle u hotelu "Square Nine" do 20. maja

12.04.2014.

Sveži pupoljci asparagusa, odnosno špargle, u isto vreme sočni i nežni, smatraju se delikatesom još od davnih vremena.

Cela vest
Ovo skupo povrće pojavljuje se zajedno sa prolećem kada njegovi plodovi počinju da se razvijaju i do 15-20 cm. Njihova sezona je od meseca aprila do maja, iako se neke vrste razvijaju sve do juna.

U hotelu "Square Nine" opet je to doba godine i do 20. maja, do kada u ovom hotelu traju Dani špargle, iz ovog hotela pozivaju da uradite nešto dobro za sebe.

Špargla je stekla titulu prolećnog povrća i cveta uglavnom u Evropi, severnoj Africi i zapadnoj Aziji. Voda sačinjava 93 odsto ploda asparagusa. Ima veoma malo kalorija i još manje sodijuma, a odličan je izvor vitamina B6, kalcijuma, magnezijuma, cinka, dijetalnih vlakana, proteina, beta-karotena, vitamina C, vitamina E, vitamina K, tiamina, riboflavina, niacina, gvožđa, fosfora, kalijuma, bakra, mangana i selena. Špargla "puca" i od amino kiselina.

Takođe, opšte je poznato i to da je afrodizijak, po čemu je, uostalom, i postala poznata.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


SFA predstavila Srbiju na Sajmu filmskih lokacija

11.04.2014.

U prethodnom periodu u Los Anđelesu je održan jedini svetski sajam filmskih lokacija - AFCI Location Show koji spaja stotine izlagača sa filmskim stvaraocima i producentima.

Cela vest
Ovo je peti put zaredom da Srpska filmska asocijacija predstavlja našu zemlju na ovaj način, a poseban značaj ima i to da je direktorka SFA, Ana Ilić, od novembra prošle godine i jedan od članova Upravnog odbora globalne asocijacije filmskih komisija AFCI, koja je i organizator ovog marketa, saopšteno je iz SFA.

U sastavu Ana Ilić- direktorka, Milica Božanić- menadžer operacija i Miloš Djukelić- predsednik upravnog odbora, naš tim osmislio je sajamsku prezentaciju koja se ove godine fokusirala na značajne filmske kapacitete u Podunavlju, a posebno niz tvrđava koje su kao filmska destinacija izuzetno tražene u novom trendu snimanja istorijskog spektakla. Srbija je u Los Anđelesu od 127 izlagača bila jedna od samo tri zemlje iz ovog dela sveta, pored Turske i Češke, i ovaj kontinuitet u predstavljanju veoma utiče na sve bolju sliku koju Srbija ima među stranim filmadžijama kao privlačna filmska destinacija.

To se i dokazalo tokom sajma kroz veliko interesovanje za naše raznovrsne filmske lokacije koje smo predstavili kroz profesionalnu internet bazu specifično napravljenu za naše potrebe, u kojoj svaki zainteresovani producent može da napravi svoj lični filmski projekat, koristeći naše fotografije. Druga tačka interesa stranih producenata su bili filmski podsticaji, koje Srbija nažalost još uvek ne može da ponudi -navedeno je u saopštenju SFA.

Kako podsećaju iz ove organizacije, to su finansijski podsticaji koje jedna država nudi stranim filmskim producentima kako bi ih privukla da dođu da svoj filmski ili televizijski projekat snimaju na lokacijama te zemlje - jer je zarada od stranih filmova i TV projekata vrlo značajna za lokalnu privredu. U pitanju je evropski i svetski standard, čije će sprovođenje biti neophodno u okviru evropskih integracija.

Program podsticaja će Srbiju sa raznovrsnim lokacijama, iskusnim filmskim ekipama i odličnom produkcijskom infrastrukturom učiniti značajno atraktivnijom za svetske produkcije. Zakonom o kinematografiji ovakav program je predviđen ali donošenje podzakonskog akta kasni više od dve godine, kako je navedeno.

Tokom sajma u prestonici filmske industrije, pored sastanaka i kontakata sa holivudskim studijima i brojnim porducentskim kućama, srpski tim se sastao i sa predstavnicima dva najznačajnija američka udruženja – Producers Guild of America i Locations Managers Guild. Oni su se interesovali i za sve vrste naših lokacija, ali i za reference koje imamo od prethodnih projekata koji su se u Srbiji realizovali.

Sledeći projekat koji Srpska filmska asocijacija planira je studijska poseta Indiji, kroz saradnju sa Indijskom ambasadom u Beogradu, kojom je predviđeno da grupa filmskih stvaralaca - članova SFA poseti Indiju i napravi osnove za bilateralnu saradnju sa ovom veoma cenjenom filmskom industrijom. Nakon toga, u maju, ponovo će predstaviti Srbiju i u Kanu, a u junu je planirana velika konferencija posvećena očuvanju prirodnih i kulturnih resursa koji se koriste za snimanja.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapijaNOVO: Zdravstveni Turizam

Reklama za Srbiju: Soulfood Serbia (Hrana za dušu)