Prijavite se Srpski English

+381 (0)11/ 383 5150
+381 (0)63/ 776 7307
+381 (0)69/ 664 844
Jesen Jesen1
E-dizajn

Vesti

Izložba savremenih vajara i slikara Share Art u galeriji Progres otvorena do 30. oktobra

22.10.2016.

Izložba pod nazivom Share Art otvorena je u beogradskoj galeriji Progres do 30. oktobra 2016. godine.

Cela vest
Izložbu je 18. oktobra otvorio Vladan Živanović, počasni delegat Art Parlamenta, a podržala je Privredna komora Srbije.

Podržavajući umetnost u biznisu, na talasu novog trenda sharing ekonomije, zaključak je da je umetnost motivacija na ličnom i kolektivnom planu, potrebni i obavezni sastavni deo moderne radne svakodnevice.

Artoteku Art Parlamenta čine dela uglavnom apstraktnih ekspresionista, domaćih umetnika priznatih širom sveta: Zoran Grebenarović, Nikola Žigon, Branko Mišković, Gala Čaki, Tamara Rakić, Duško Jović i Gordana Tomić predstavili su svoje radove u konceptu "Share Art".

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Turistički klub Srbije


Ukidanje viza za Kinu početkom 2017. godine

22.10.2016.

Srbija je sve atraktivnija za turiste iz Kine, tokom 2011 godine oko 3.500 Kineza posetilo je našu zemlju.

Cela vest
U prvoj polovini 2016 godine oko 10.000 posetilaca je bilo iz Kine. Ambasador navodi da se mesečno izda oko 600, a godišnje oko 7.000 viza uglavnom za turiste i biznismene.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Turistički klub Srbije


Prodaje se hotel Plana u Velikoj Plani - Početna cena imovine 25 miliona dinara

20.10.2016.

Stečajni upravnik AD za hotelijerstvo i ugostiteljstvo Plana oglasio je prodaju imovine dužnika javnim prikupljanjem ponuda za 10. novembar.

Cela vest
Na prodaju su ponuđeni hotel Plana u Starom Selu, lovačka kuća, nedovršeni pokriveni bazen, agregatska stanica, hidrografska kućica, sportska igrališta, objekti infrastrukture, zemljište kao i pokretna imovina.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Atomska banja osvojila 6 turističkih priznanja

19.10.2016.

Atomska banja nagrađena je na turističkim smotrama u Beogradu i Novom Sadu.

Cela vest
U Beogradu je 28. septembra održana Biznis konferencija Turističko tržište Jugoistočne Evrope - SEET, na kome je Atomska banja dobila pehar za postavljanje novih standarda u kvalitetu, profesionalnosti, pouzdanosti i konkurentnosti u oblasti banjskog turizma ove regije. 

Samo dan kasnije, na 49. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu osvaja 4 zlatne medalje i šampionski pehar za vrhunski kvalitet hotelske ponude, zdravstveno-rekreativnih usluga i unapređenje standarda lečenja.

- Sedam godina od privatizacije, naša ustanova je premašila mnogobrojne rekorde u posećenosti i poslovanju, uvela raznovrsne inovacije u lečenju i rehabilitaciji, sustigla zapadnoevropske zdravstvene centre i okrenula se ka inostranom trzištu - navode u Atomskoj banji.

- Rast koji je do sada zabeležen daje samo nagoveštaje šta se može očekivati od Atomske banje u sledećih nekoliko godina - kako dodaju. 

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Stećci na listi svetske baštine UNESCO

18.10.2016.

Srednjovekovni nadgrobni spomenici, upisani su na Listu svetske baštine UNESCO-a.

Cela vest
Nominacioni dosije Stećci izradili su stručnjaci četiri države - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije - u okviru međudržavnog projekta serijske nominacije trideset nekropola.

Na Listi se nalazi 28 srednjovekovnih grobalja sa stećcima (20 u Bosni i Hercegovini, 2 u Hrvatskoj, 3 u Crnoj Gori i 3 u Srbiji).

Nekropole u Srbiji koje su upisane na Listu svetske baštine nalaze se na opštinama Bajina Bašta i Prijepolje.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Turistički klub Srbije


Rekonstrukcija Skadarlije na proleće

17.10.2016.

Gradski menadžer Goran Vesić navodi da će rekonstrukcija popularne beogradske Skadarlije početi na proleće.

Cela vest
- Grad Beograd učestvovao je na konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za dodelu subvencija i dotacija za projekte razvoja turizma sa projektom rekonstrukcije Skadarske ulice, česme i pripadajućeg platoa - naveo je Vesić.

Vrednost projekta je 14,2 miliona RSD, a ministarstvo će učestvovati sa 10 miliona RSD dok će Direkcija za puteve Grada Beograda obezbediti 4,2 miliona RSD, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, projektom rekonstrukcije Skadarske ulice, između Bulevara Despota Stefana i Ulice Strahinjića bana, predviđena je rekonstrukcija kaldrme, česme i pripadajućeg platoa, ozelenjavanje i postavljanje novog mobilijara.

- Radovi će se izvoditi na proleće, a cilj je da se uredi Skadarlija kao najznačajnija turistička lokacija na teritoriji grada Beograda kako bi bila poboljšana naša turistička ponuda - naveo je Vesić i dodao da će Grad Beograd doneti i dodatne mere kako bi se zaštitila Skadarska ulica jer predstavlja ambijentalnu celinu pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika, ali i kako bi se očuvala tradicija i istorija starog Beograda.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Donet pravilnik o standardima za kategorizaciju ugostiteljskih objekata za smeštaj

16.10.2016.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je na osnovu Zakona o turizmu donelo Pravilnik o standardima za kategorizaciju ugostiteljskih objekata za smeštaj.

Cela vest
Ovim pravilnikom propisuju se standardi za kategorizaciju ugostiteljskog objekta za smeštaj tipa hotel, motel, turističko naselje, kamp, pansion, kuća, apartman, soba, seosko turističko domaćinstvo i podvrste garni hotel i apart hotel, posebni standardi za specijalizaciju hotela, kategorije, kao i način sticanja i promene kategorije ugostiteljskog objekta.

Standardi za kategorizaciju ugostiteljskog objekta sadrže obavezne i izborne elemente na osnovu kojih se određuje broj bodova utvrđenih za određenu kategoriju, u skladu sa ovim pravilnikom. Izborni elementi su deo kriterijuma za određivanje kategorije a odnose se na usluge i prateće sadržaje ugostiteljskog objekta.

Pravilnik određuje i da hotel koji je kategorisan sa 3 i više zvezdica može da se specijalizuje i po posebnim standardima za specijalizaciju hotela u zavisnosti od usluga koje pruža - poslovni hotel, kongresni hotel, porodični hotel, sportski hotel i spa-wellness hotel.

Ovaj pravilnik primenjivaće se od 15. decembra ove godine, s tim što će se odredbe ovog pravilnika za ugostiteljske objekte za koje je do dana stupanja na snagu ovog pravilnika izdat akt o razvrstavanju u kategoriju primenjivati od dana isteka roka važnosti akta o određivanju kategorije.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapijaNOVO: Zdravstveni Turizam

Reklama za Srbiju: Soulfood Serbia (Hrana za dušu)