Prijavite se Srpski English

+381 (0)11/ 383 5150
+381 (0)63/ 776 7307
+381 (0)69/ 664 844
Prolece5
E-dizajn

Vesti

Otvaranje sportske sale u Ečki 27. marta

24.03.2017.

Zrenjanin uskoro dobija i atletsku stazu.

Cela vest
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić otvoriće sportsku salu u Ečki narednog ponedeljka. 

Na sajtu Grada Zrenjanina podseća se da je izgradnja sale u Ečki počela je 2014. godine, ali su tokom prethodne godine radovi intenzivirani i dovršeni. 

Ovaj objekat, površine oko 1.200 m2 i sa tribinama za oko 200 gledalaca, predstavlja jedan od najvećih i najznačajnijih sportskih objekata na teritoriji Grada Zrenjanina.

Osim što će ga svakodnevno koristiti oko 300 učenika osnovne škole Dr Aleksandar Sabovljev, poslužiće svim meštanima, a biće od velikog značaja i u trenažnom procesu mnogih ekipa koje budu koristile hotelski smeštaj Kaštela. 

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Službeni glasnik Republike Srbije

23.03.2017.

U Službenom glasniku RS, broj 24, od 17. marta 2017. objavljeno je sledeće...

Cela vest
Pravilnik o izmeni Pravilnika o načinu pakovanja, deklarisanja i obeležavanja mirnog vina, nekih specijalnih vina i drugih proizvoda u proizvodnji i prometu.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Turistički klub Srbije


Sajam čokolade - Kragujevac

22.03.2017.

Tokom 24, 25 i 26. marta u Kragujevcu će biti održan najslađi sajam - Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka.

Cela vest
Na sajmu će učestvovati brojni proizvođači i distributeri iz konditorske industrije iz zemlje i inostranstva, proizvođači i distributeri kafe, opreme za poslastičarstvo i prateće opreme za kafiće.

Po prvi put kod nas biće organizovano i međunarodno takmičenje poslastičara za najbolji desert Srbije za 2017. godinu, takmičenje hotela i restorana Srbije za najbolji restoranski desert, kao i takmičenje u radovima od čokolade i festivalskih torti.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Turistički klub Srbije


Ko će prodavati sladoled na Adi Ciganliji?

21.03.2017.

Beogradsko Javno preduzeće Ada Ciganlija oglasilo je javno nadmetanje za dodelu lokacije radi prodaje industrijskog sladoleda.

Cela vest
Čijim hladnim poslasticama ćemo se u narednih godinu dana sladiti na beogradskom moru- Adi, biće poznato 30. marta za kada je zakazano javno nadmetanje. 

Zainteresovani ponuđači svoje prijave mogu podneti do 27. marta. Početna cena za zakup lokacija jednaka je prošlogodišnjoj i iznosi 32.000.000 dinara bez PDV-a.

Tokom prethodne godine na Adi se prodavao isključivo sladoled domaće kompanije Swisslion, dok su poznati brendovi Frikom i Nestle izostali sa javnog konkursa.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


April u Zvezdara teatru

20.03.2017.

Ulaznice za aprilska izvođenja predstava Zvezdara teatra u Beogradu su u prodaji.

Cela vest
U Zvezdara teatru ćete se ozbiljno smejati, čuti divne tekstove najvećih pisaca, uživaćete u talentu nekih od naših najvećih glumačkih i rediteljskih zvezda…

Ovog meseca vam preporučujemo komedije Pasivno pušenje, Bajka o pozorištu, Gozba, ali i sjajne predstave Voz i Tramvaj zvani želja, o ovim i ostalim predstavama možete se više informisati putem sajta i društvenih mreža Zvezdara teatra.

Predstave Bajka o pozorištu i Savršen kroj biće takođe simultano prevođene na srpski znakovni jezik. Ovo je druga sezona akcije Da čujemo pozorište u kojoj se svakog meseca prevode predstave za gluve građane u saradnji sa Gradskom organizacijom gluvih Beograda, Asocijacijom tumača srpskog znakovnog jezika, firmom Japan Tobacco International i Gradom Beogradom.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Filmski festival Beldocs od 8. do 15. maja u Beogradu

17.03.2017.

Na desetom Beldocsu 8. - 15. maja paralelno u nekoliko beogradskih dvorana biće prikazano više od 80 filmova u različitim programskim celinama, saopštili su organizatori.

Cela vest
Biće predstavljena selekcija filmova nakon koji ćete se dobro osećati, a shodno tome, program je naslovljen "Feel good movies" i čini ga nekoliko ostvarenja koja na različite načine slave život i svet oko nas.

Ovaj program biće upriličen u Muzeju Jugoslovenske kinoteke, u sali Dinko Tucaković, koji je za života bio veliki prijatelj Beldocs-a, pa festival posvećuje program njemu u čast, a urednik programa je reditelj Stevan Filipović.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Raspisan konkurs za kredite za podsticaj turističke ponude

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je javni konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude u ovoj godini.

Cela vest
Kako je navedeno na sajtu ministarstva, rok za podnošenje zahteva je 1. novembar 2017, dok je krajnji rok za dostavljanje dopuna zahteva 1. decembar godine.

Konkursom je predviđena dodela kreditnih sredstava za unapređenje kvaliteta turističke ponude i intenziviranje njenog korišćenja. Odnosno unapređenje marketinga domaće ugostiteljske ponude, restauraciju ruralnih objekata i njihovo pretvaranje u turističke kapacitete, zatim izgradnju turističke infrastrukture i suprastrukture kao i usklađivanje turističkih kapaciteta sa Zakonom o turizmu.

Pravo na korišćenje kreditnih sredstava imaju:
privredna društva registrovana za obavljanje delatnosti u oblasti turizma, 
preduzetnici koji su registrovani za obavljanje delatnosti u oblasti turizma i 
poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Minimalni iznos odobrenih kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro privredna društva je 500.000 RSD, a za mala i srednja privredna društva je 2.000.000 RSD.

Učešće kreditnih sredstava u projektu ne može biti veće od 50 odsto ukupne vrednosti projekta. Kreditna sredstva se mogu koristiti za finansiranje osnovnih i trajnih obrtnih sredstava, a učešće trajnih obrtnih sredstava može iznositi do 20 osto ukupno odobrenih kreditnih sredstava.

Zahtevi za korišćenje kreditnih sredstava sa traženom dokumentacijom se dostavljaju isključivo poštom ili na pisarnici na adresu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektor za turizam, Nemanjina broj 22-26, sa naznakom "Krediti za razvoj turizma".

Informacije o konkursu kao i obrazac zahteva za korišćenje kreditnih sredstava mogu se preuzeti sa internet prezentacije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Tekst konkursa možete preuzeti i u PDF fajlu
http://www.ekapija.com/dokumenti/konkurs_krediti_kvalitet_turisticke_ponude_260117.pdf

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapijaNOVO: Zdravstveni Turizam

Reklama za Srbiju: Soulfood Serbia (Hrana za dušu)