Prijavite se Srpski English

Leto1
E-dizajn

Vesti

Otvoren Mercure Belgrade Excelsior hotel

20.10.2017.

Mercure Belgrade Excelsior, prvi hotel međunarodno priznatog Mercure brenda u Srbiji, zvanično je otvoren u sredu uveče.

Cela vest
Mercure je prepoznatljiv brend grupe AccorHotels, a kako je istaknuto na svečanom otvaranju, poslovna politika tog hotelskog brenda je da na svim tržištima sarađuje isključivo sa lokalnim distributerima hrane i pića. 

Prvi Mercure hotel u Srbiji otvoren je zahvaljujući partnerstvu Orbis Hotel Group, strateškog partnera francuskog AccorHotels za Istočnu Evropu, i LAMPSA Hellenic Hotels, saradnja između francuskih i grčkih hotelijera učiniće da Srbija postane 96. zemlja po redu u kojoj AccorHotels posluje, rečeno je na svečanom otvaranju.

- Veliko nam je zadovoljstvo što smo dobili priliku da otvorimo prvi Mercure hotel u Srbiji, zvanično otvaranje Mercure Belgrade Excelsior predstavlja prekretnicu, kako za Orbis/AccorHotels za istočnu Evropu, tako i za brend Mercure, koji ulazi na novo i veoma perspektivno tržište. Excelsior hotel će, kao deo međunarodne porodice Mercure, svojim vrednostima, proizvodima, uslugama i posvećenosti gostima, doprineti kvalitetu gostoprimstva u Beogradu - navela je Sabina Bartizel iz Orbis Hotel Group.

Tijana Maljković, sekretarka Udruženja za turizam Privredne komore Srbije, ocenila je da će dolazak Mercure brenda doprineti "promociji prestonice i cele zemlje". 

Hotel Mercure Belgrade Excelsior zasad gostima nudi 73 sobe, restoran i konferencijsku salu, dok u svetu, inače, postoji više od 750 Mercure hotela u 58 zemalja. 

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Spremite se za novu PumpkIN i Coffee Cake sezonu u IN Hotelu

19.10.2017.

Jeseni se posebno radujemo zbog novih specijaliteta koji stižu na trpezu!

Cela vest
U novobeogradskom IN Hotelu imate priliku da probate već tradicionalni PumpkIN meni i kreirajte samo obrok po vašem izboru. Za 1.300 dinara uživajte u jesenjoj harmoniji ukusa uz topli potaž od bundeve, mariniranu piletinu ili svinjske kotlete.

Kao predah od posla, IN Hotel preporučuje tradicionalni topli kolač od čokolade sa sladoledom od vanile i Cappuccinom po ceni od 444 dinara.

Za dodatne inforamacije i rezervacije možete pozvati hotel putem telefona: 011/301 53 33

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Službeni glasnik Republike Srbije

18.10.2017.

U Službenom glasniku Republike Srbije br. 91, od 10. oktobra 2017. godine objavljeno je sledeće...

Cela vest
Uredba o proglašenju Parka prirode „Zlatibor“
Uredba o proglašenju Parka prirode „Radan“

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Turistički klub Srbije


Srbija prvi put u turističkoj ponudi indijskog organizatora putovanja SOTC Travel Services

17.10.2017.

SOTC Travel Services, veliki indijski organizator putovanja, uvrstio je prvi put Srbiju kao turističku destinaciju u svoju ponudu, saopštila je TO Srbije.

Cela vest
To je rezultat inicijative Ambasade Republike Srbije u Indiji koju je prihvatila TO Srbije ušavši u partnerski odnos sa kompanijom SOTC.

TOS i SOTC će sprovesti zajedničku marketinšku kampanju u digitalnim medijima u Indiji, kako bi podigle vidljivost Srbije kao turističke destinacije i kako bi podstakle prodaju turističkih aranžmana koji obuhvataju Srbiju.

Program za posetu našoj zemlji našao se u okviru ponude jedanaestodnevnog aranžmana pod imenom Biseri Istočne Evrope, zajedno sa Nemačkom, Austrijom, Češkom Republikom, Mađarskom i Slovačkom. Program obuhvata 3 noćenja u Srbiji i obilaske Beograda, Novog Sada i Sremskih Karlovaca.

Vlada RS ukinula je vize za građane Indije 2. septembra 2017. godine, ova odluka će značajno doprineti privlačenju turista sa ovog ogromnog tržišta, a TOS će dodatno povećati broj svojih promotivnih i marketinških aktivnosti u Indiji, u saradnji sa turističkom privredom Indije i Srbije i drugim zainteresovanim organizacijama i institucijama, dodaje se u saopštenju.

Kompanija SOTC Travel Services je jedan od lidera na tržištu Indije kako u segmentu turističkih putovanja, tako i u segmentu poslovnih putovanja.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Turistički klub Srbije


Uskoro prodaja hotela Ozren i Partizan u Niškoj Banji

16.10.2017.

Do kraja godine biće održana licitacija za hotele Ozren i Partizan, navode u Opštini Niška Banja.

Cela vest
Za hotel Srbija situacije je drugačija jer sadašnji vlasnik traži pola miliona evra, a u obnovu potrebno je uložiti još milion evra.

Niška Banja je imala od sada 22.000 noćenja, odnosno 15% više u odnosu na 2016.

Ipak, ulaganja su neophodna, kaže predsednik opštine Dejan Jovanović i podseća da Vrnjačka Banja ima deset puta više posetilaca, ali i znatno veća ulaganja.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Nova sezona Beogradske filharmonije počinje 29. septembra

12.10.2017.

Svečano otvaranje nove sezone Beogradske filharmonije pod nazivom "Pet elemenata", zajedno sa novim šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, održano je 29. septembara na Kolarcu.

Cela vest
Sezona je počela koncertom iz ciklusa Zemlja uz Pastoralnu simfoniju Betovena i Alpsku simfoniju Štrausa.

Felc tradicionalno izvodi ovaj program prilikom stupanja na dužnost šefa-dirigenta nekog orkestra, a nakon Filharmonije Altenburg-Gere, Štutgarske filharmonije, kao i Dortmundske, čiji je i dalje šef-dirigent, maestro će na isti način obeležiti početak svog mandata sa Beogradskom filharmonijom.

Pet elemenata Beogradske filharmonije čine 25 koncerata raspoređenih u pet ciklusa: Zemlja, Vazduh, Vatra, Voda i Peti, celokupna sezona 17/18 je rasprodata, zbog čega je Filharmonija ponovo uvela pet dodatnih termina za pet najtraženijih programa u pretpremijernim terminima pod nazivom Filharmanija(k).

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Raspisan konkurs za kredite za podsticaj turističke ponude

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je javni konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude u ovoj godini.

Cela vest
Kako je navedeno na sajtu ministarstva, rok za podnošenje zahteva je 1. novembar 2017, dok je krajnji rok za dostavljanje dopuna zahteva 1. decembar godine.

Konkursom je predviđena dodela kreditnih sredstava za unapređenje kvaliteta turističke ponude i intenziviranje njenog korišćenja. Odnosno unapređenje marketinga domaće ugostiteljske ponude, restauraciju ruralnih objekata i njihovo pretvaranje u turističke kapacitete, zatim izgradnju turističke infrastrukture i suprastrukture kao i usklađivanje turističkih kapaciteta sa Zakonom o turizmu.

Pravo na korišćenje kreditnih sredstava imaju:
privredna društva registrovana za obavljanje delatnosti u oblasti turizma, 
preduzetnici koji su registrovani za obavljanje delatnosti u oblasti turizma i 
poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Minimalni iznos odobrenih kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro privredna društva je 500.000 RSD, a za mala i srednja privredna društva je 2.000.000 RSD.

Učešće kreditnih sredstava u projektu ne može biti veće od 50 odsto ukupne vrednosti projekta. Kreditna sredstva se mogu koristiti za finansiranje osnovnih i trajnih obrtnih sredstava, a učešće trajnih obrtnih sredstava može iznositi do 20 osto ukupno odobrenih kreditnih sredstava.

Zahtevi za korišćenje kreditnih sredstava sa traženom dokumentacijom se dostavljaju isključivo poštom ili na pisarnici na adresu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektor za turizam, Nemanjina broj 22-26, sa naznakom "Krediti za razvoj turizma".

Informacije o konkursu kao i obrazac zahteva za korišćenje kreditnih sredstava mogu se preuzeti sa internet prezentacije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Tekst konkursa možete preuzeti i u PDF fajlu
http://www.ekapija.com/dokumenti/konkurs_krediti_kvalitet_turisticke_ponude_260117.pdf

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapijaNOVO: Zdravstveni Turizam

Reklama za Srbiju: Soulfood Serbia (Hrana za dušu)