Prijavite se Srpski English

+381 (0)11/ 334 6779
+381 (0)11/ 383 5150
Lepenica objekat Kondir
E-dizajn

Vesti

Početkom novembra meseca konkurs za idejno rešenje obnove Vajfertove pivare u Pančevu

21.10.2014.

Radna grupa za staru Vajfertovu pivaru organizovala je 4 tematska sastanka kako bi što bolje definisala buduću namenu ovog kompleksa.

Cela vest
Grad Pančevo i Radna grupa su spremni da početkom meseca novembra raspišu javni konkurs za izradu idejnog rešenja rekonstrukcije i revitalizacije tog objekta, prenosi RTV "Pančevo".

Zamenica direktora Direkcije za izgradnju Pančeva Maja Vitman rekla je da je stara Vajfertova pivara ušla u Strategiju razvoja Grada i u Strategiju razvoja Pokrajine, pa je pred Radnom grupom ozbiljan zadatak.

Koordinatorka Radne grupe Tamara Tasić kaže da je uspostavljena komunikacija sa svim zainteresovanim građanima i interesnim grupama kako bi se što kvalitetnije odradio projektni zadatak obnove i revitalizacije stare pivare, koja zauzima 15.000 m2 u starom gradskom jezgru.

- Treba sagledati sve potrebe Pančevaca, i razmisliti o tome kako pivaru oni mogu koristiti (kao gradski prostor), ali i razmotriti mogućnost da investitor preuzme objekat. Mi ćemo iznedriti rešenje čitavog problema, prikupićemo sve potrebe koje se iskazuju - navela je Tamara Tasić.

Ideje o obnovi i uređenju stare pivare građani mogu uputiti na e-mail adrese Grada Pančeva i Direkcije, objavila je "Radio-televizija Pančevo".

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Vršac dobio novu atletsku stazu i sportsku ambulantu

20.10.2014.

Ministar sporta Vanja Udovičić svečano je otvorio atletsku stazu na stadionu u Vršcu, postavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Cela vest
- Atletika je bazni sport i želimo da stvaramo uslove kako za treninge profesionalnih sportista, tako i za one najmlađe, jer što se više dece rekreativno bavi sportom, to će biti veća baza budućih šampiona - naveo je Udovičić.

Prema njegovim rečima, atletska staza rekonstruisana je zajedničkim naporima Ministarstva omladine i sporta, Atletskog saveza Srbije i opštine Vršac.

- Pored značaja za razvoj rekreativnog i profesionalnog sporta, očekuje se da će ovaj novi deo vršačke sportske infrastrukture biti značajan i za jačanje sportske regionalne saradnje između Srbije i Rumunije - naveo je Udovičić.

Ministar je u 17. oktobra u Vršcu otvorio i sportsku ambulantu, koja će funkcionisati kao ispostava Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta.

On je rekao da država otvaranjem sportske ambulante u Vršcu pokazuje da radi na decentralizaciji, kao i da se trudi da građanima, u ovom slučaju sportistima, omogući da ne moraju za sve što im treba da idu u Beograd, već da najrazličitije usluge mogu da dobiju i u svom gradu.

Udovičić je naveo da država na ovaj način brigu o sportistima stavlja na prvo mesto, jer oni treba da budu fokusirani na treninge i rezultate koji naciji služe na ponos, ne da budu žrtve administracije.

- Plan je da ovakve ispostave Republičkog zavoda za sport i medicinu sport dobiju i drugi gradovi, kako bi se što više izašlo u susret potrebama naših sportista - naveo je ministar.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Novo mesto za predah u Ušće šoping centru - Otvorena kafeterija "Cafe Doncafe"

17.10.2014.

"Cafe Doncafe" novootvorena je kafeterija u TC "Ušće" u Beogradu, namenjena svim ljubiteljima kvalitetne kafe.

Cela vest
Pored jedinstvenog doživljaja koje pružaju poznati ukusi kafa koje dolaze iz "Doncafe"-a, specifičnost kafeterije je i enterijer koji u potpunosti dočarava kafu i posetiocima pruža jedinstvenu atmosferu. 

- Izuzetno smo zadovoljni što naš dosadašnji rad na unapređenju tržišta kafe u Srbiji krunišemo otvaranjem kafeterije, "Cafe Doncafe" je mesto gde se direktno susrećemo sa našim potrošačima i mesto na kom ćemo moći da oslušnemo njihove želje i potrebe kada je reč o izboru kafa. Takođe, ovo je mesto gde će naše potrošače posluživati vrhunski baristi sa dugogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu i pravilnom pripremanju napitaka od kafe - naveo je Siniša Daničić, generalni direktor kompanije "Strauss Adriatic" na otvaranju. 

Bogatu ponudu kafeterije čine kafa i različiti napici od kafe, spravljeni od proizvoda iz "Doncafe" portfolia, u ponudi će biti napici iz espreso kategorije, napravljeni od proizvoda premium brenda "Doncafe Professional Espresso", kao i tradicionalna i filter kafa ali i kokteli na bazi kafe. Osim ponude kafa, kafeterija "Cafe Doncafe" je za svoje goste pripremila i hranu - sendviče, salatu i kolače.

Za dobre vibracije tokom večeri bio je zadužen i svetski prvak u pravljenju tradicionale kafe, Stavros Lamprinidis iz Grčke, koji je svojim umećem u pravljenju kafe oduševio prisutne goste. Kako bi ugođaj bio potpun, ambijent kafeterije u svim svojim detaljima neodoljivo asocira na kafu i na taj način odražava "Doncafe" strast i posvećenost ovom napitku. Specifičnost ovog enterijera jeste to što su svi komadi drveta posebno izmereni, projektovani, isečeni i sastavljeni, svi elementi ovaj doživljaj sveta kafe čine potpunim. 

Kafaterija će biti otvorena svakog dana u nedelji od 9:30h do 22:30h.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Na Adi Ciganliji otvoren prvi dečji eko-zabavni park u Srbiji

16.10.2014.

Prvi dečiji eko–zabavni park u Srbiji otvoren je 3. oktobra na Adi Ciganliji.

Cela vest
Otvaranju su prisustvovali predstavnici kompanije "Neoplanta", JP "Ada Ciganlija", kao i deca iz beogradskih vrtića i osnovnih škola. 

Dečiji eko-zabavni park, koji se prostire na površini od oko 300 kvadratnih metara, jedinstven je po tome što je izgrađen uglavnom od prirodnih materijala – drveta, peska, šljunka, malča. Projekat je omogućila kompanija "Neoplanta", koja je tokom proleća odvajala novac od prodaje promotivnih "pipi" i "gudi" proizvoda, a realizovan je u saradnji sa JP "Ada Ciganlija".

Portparolka Javnog preduzeća "Ada Ciganlija", Maja Pavlović, navela je kako je veoma zadovoljna što popularno beogradsko izletište širi i obogaćuje svoje sadržaje.

- Drago nam je što pored ostalih sportskih sadržaja, Adu možemo da upotpunimo zabavnim eko-parkom za decu. U njemu će najmlađi posetioci predškolskog i školskog uzrasta moći da kroz igru razvijaju i ekološku svest - navela je Pavlović.

Marketing menadžerka "Neoplante", Zora Kovačević, izjavila je da je kompanija vodila računa o tome da ne naruši prirodnu sredinu Ade. 

- Uspeh nam je utoliko draži što smo kao kompanija posvećena društveno odgovornom poslovanju realizovali jedan veliki projekat šireg značaja. Naši osnovni ciljevi bili su širenje svesti o ekologiji, i podsticanje pravilnog rasta i razvoja najmlađe populacije. Želimo da pomognemo stvaranju uslova za srećno odrastanje naše dece i da podstaknemo razvoj njihove ekološke svesti - navela je Zora Kovačević, marketing menadžerka kompanije "Neoplanta".

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


XIV Dečiji sajam u Beogradu

15.10.2014.

Dečiji sajam u Beogradu održaće se od 17. do 19. oktobra (petak-nedelja), u Hali III Beogradskog sajma.

Cela vest
Kako je najavljeno najveću dečiju manifestaciju u regionu će u petak u 14h svečano otvoriti ministar unutrašnjih poslova, dr Nebojša Stefanović. 

Posetioci će za ta tri dana, 12–19h (petak) i za dane vikenda od 10-19h moći da uživaju u neprekidnom edukativno-zabavnom programu koji ih očekuje na Campina puddis dečijem sajmu. Prvi put na sajmu, između ostalih, predstaviće se Afeja pediatric, specijalistička pedijatrijska ordinacija na čijem štandu će svi zainteresovani roditelji i buduće mame i tate biti u prilici da dobiju korisne savete, posebne paket ponude i bliže se upoznaju sa uslugama koje ordinacija pruža a za mališane su pripremljeni i simbolični paketići. 

U okviru Dečijeg sajma najmlađi posetioci moći će da uživaju u likovnoj radionici pod nazivom "Moja mama - dama", a školarci će se oprobati u kulinarskom umeću i takmičenju za prvog kuvara sajma.

Specijalan program pripremljen je i od strane Saobraćajne policije koja će decu podučavati osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju, zatim Vatrogasna brigada, Žandermerija, a sa njima će se družiti i vitezovi iz Svibor saveza Srbije. 

Pored raznolikog programa, svi koji posete ovu manifestaciju moći će da vide i dobiju informacije o velikom broju dečijih brendova i usluga namenjenih kako najmlađima, tako i celoj porodici. 

Pored kompanija kao što su Becutan, Frikom, Campina, zatim Baldino, sugrađanima će se predstaviti sportski savezi, udruženja građana i državne institucije, kao što su Sportski savez Srbije, Teniska organizacija Beograda...

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Turistički klub Srbije


Peti Oktobar fest u Beogradu

14.10.2014.

Nemačko-srpsko privredno udruženje, kao deo Delegacije nemačke privrede u Srbiji, zajedno sa svojim članovima i poslovnim partnerima proslaviće 17. i 18. oktobra ove godine peti Oktoberfest u Beogradu.

Cela vest
Kao i prethodnih godina, Oktoberfest će se održati pod pokroviteljstvom nemačkog ambasadora u Srbiji, Hainz Georg Wilhelm-a, koji će ponovo morati da dokaže svoju veštinu tradicionalnog otvaranja prve bačve sa pivom.

Peti Oktoberfest organizuje uz podršku ovogodišnjeg partnera "Star Import", generalnog distributera za "Mercedes-Benz" vozila za Srbiju i Crnu Goru, mnogobrojnih sponzora i članova tog Udruženja. Ovogodišnji beogradski Oktoberfest biće organizovan u poslovnom prostoru kompanije "Emil Frey Auto Centar", na Novom Beogradu.

Za dobro raspoloženje svih 1.400 srpskih i nemačkih gostiju, pretežno privrednika, pobrinuće se Dejan Petrović i "Big Bend", uz muzičke numere - od tradicionalne bavarske do međunarodne i domaće muzike.

Kroz originalni bavarski plavo-beli ambijent, uz nemačko točeno "erdinger" i domaće pivo, bavarsku kuhinju i autentične nošnje, kao i razna takmičenja, posetioci će biti u prilici da osete ambijent originalnog Oktoberfesta u Minhenu.

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapija


Zajednički do razvoja poljoprivrede i turizma - U Novom Sadu osnovan "Evropski klaster Alpe Adria Pannonia"

11.10.2014.

27. septembra održana je osnivačka skupština udruženja u kome su okupljene organizacije, institucije i asocijacije koje se bave delatnostima iz različitih oblasti privrede i poljoprivrede, a posebno agro-eko-turizma.

Cela vest
Udruženje broji 30 članova i u njega su uključena mala poljoprivredna gazdinstva i salaši, kao i uzgajivači autohtonih kultura u proizvodnji hrane, objavljeno je na portalu Vlade Vojvodine, a domaćin skupa bio je pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

Ovakav vid interesnog udruživanja predstavlja putokaz za dalju politiku umrežavanja, koordinacije među partnerima i razmenu iskustava i znanja radi održivog razvoja privrede u okviru "Adria – Alpe – Panonija" evroregiona, čiji je član i Vojvodina.

Miroslav Vasin je, tom prilikom, izjavio da je osnivanje klastera još jedan korak ka realizaciji ideje koja okuplja evropske regije oko značajnog projekta.

- Na teritoriji Vojvodine postoji 27 klaster-organizacija, koje realizuju izuzetne aktivnosti, a osnivanje "Alpe Adria Pannonia" udruženja je samo nadgradnja klasterizacije, koju podržavamo - naveo je Vasin i dodao da Vojvodina šalje pozitivne impulse celoj zemlji i time motiviše ostale regione u Srbiji da se priključe.

Inicijativu za formiranje i osnivanje klastera pokrenuli su nevladina organizacija "Bio Adri Alpe Panonnia" i Regionalna privredna komora Sombor. Inicijativi su se priključili takođe i Privredna komora Vojvodine, regionalne privredne komore Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Kikinda i Sremska Mitrovica, Turistička organizacija Vojvodine, kao i više turističkih organizacija iz Srema, sindikati i naučne institucije. Iz Hrvatske su se ovoj inicijativi odazvale privredne komore iz Pule, Rijeke, Siska, Vukovara i Osijeka, dok su iz Austrije inicijativu prihvatile komore Burgelanda, Štajerske i Koruške, dodaje se na portalu Vlade Vojvodine.

Oblasti kojima se bavi klaster obuhvataju teme kao što su obnovljivi izvori energije, održivi razvoj, turizam i organska proizvodnja hrane.

Na osnivačkoj skupštini ustanovljen je i sastav Skupštine klastera, Upravnog i Nadzornog odbora, Stručnog veća, kao i koordinatori, odnosno članovi Upravnog odbora za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku, Austriju i Bosnu i Hercegovinu, tako je i zvanično formirano Udruženje "Evropski klaster Alpe Adria Pannonia".

Tekst je u potpunosti preuzet sa portala eKapijaNOVO: Zdravstveni Turizam

Reklama za Srbiju: Soulfood Serbia (Hrana za dušu)