Akva park Petroland

Akva park Petroland nalazi se na teritoriji opštine Bački Petrovac, u blizini Novog Sada. Površina parka je oko 20 ha i glavni investitor izgradnje parka bila je privatna firma iz Slovačke. Voda za bazene koja se koristi je ustvari geotermalna voda koja izvire u blizini akva parka i čija je temperatura oko 40° C, te omogućuje kupanje i tokom hladnijih dana i meseci.


Sadržaji akva parka  su 6 bazena: Bazen sa talasima dužine 54,4 m, dubine 2,5 m, bazen za relaksaciju dužine 39 m,dubine 1 m, koji poseduje uređaje za masažu, vodene ležaljke, mlaznice i veliki vodoskok, divlja reka dužine 200 m, dečiji bazen sa kulom i nekoliko tobogana dužine 23,5 m i dubine 40 cm, bazen za spuštanje East Tower dužine 15 m i bazen za spuštanje Hill Tower dužine 28 m. Pored toga postoje i tereni za fudbal, košarku, fudbal na pesku, teren za odbojku na pesku, frizbi i fitnes sprave. Između svakog bazena napravljene su i posebne plaže. Između dečijih bazena, divlje reke  i najvećeg bazena nalazi se Frikom plaža. Pored bazena sa veštačkim talasima smeštena je Karipska plaža, dok je pored sportskih terena smeštena sportska plaža, a pored Relaks bazena nalazi se panonska plaža.

U okviru akva parka izgrađen je i adrenalin park koji se sastoji od 40 prepreka na 3 nivoa: I nivo obuhvata 10 dečijih prepreki, II nivo obuhvata 19 visokih prepreki; III nivo obuhvata 11 veoma visokih prepreki koji se nalaze na visini od 5,75 m. Takođe u okviru parka nalazi se i nekoliko kafe bara u kojima posetioci mogu da kupe razne specijalitete poput pljeskavica, sendviča, salata, voća, palačinki i američkih krofnica.

 

Adresa: Novosadski put bb, 21470 Bački Petrovac   

Tel: 060/8302 218        

http://www.petroland.rs/