Prijavite se Srpski English

+381 (0)11/ 383 5150
+381 (0)63/ 776 7307
+381 (0)69/ 664 844

Banje Srbije


Banja Junaković

Na svega nekoliko kilometara od Apatina, uz ivicu šume, nalazi se mineralno lečiliste i sportsko-rekreativni centar Banja Junaković. U Banji Junaković se leče: sve vrste reumatizma, traumatološka oboljenja, povrede perifernog nervnog sistema, stanja postoperativne ortopedije i posle operacije kičmenog stuba, posledice cerebralnog insulta, ginekološka oboljenja i neka nespecifična oboljenja respiratornog aparata.

pročitajte ceo tekst ›

Banja Kanjiža

Specijalna bolnica za specijalizovanu medicinsku rehabilitaciju Kanjiža nalazi se u Vojvodini, u severnoj Bačkoj. Banja se ističe u lečenju sledećih oboljenja: reumatizam, stanja nakon povrede lokomotornog aparata, povrede perifernog nervnog sistema, stanja postoperativne ortopedije, stanja posle operacije kičmenog stuba, rehabilitacija dece i stanja oštećenog nervnog sistema.

pročitajte ceo tekst ›

Banja Koviljača

Banja Koviljača se nalazi u zapadnoj Srbiji, na granici sa Bosnom i Hercegovinom, 135 km od Beograda. Kao lečilište poznata je još iz perioda Ilira i starih Rimljana, a prvi pisani izvori o banji se pojavljuju u prvoj polovini 16 veka. Zvanično postaje banjsko lečilište u vreme Kralja Petra I Karađorđevića koji, 1908.god., uz svoju rezidenciju, podiže savremeno sumporno kupatilo, zbog čega je ona dobila naziv Kraljevska banja. U banji je 1939 otvorena i prva kockarnica na Balkanu.

 

pročitajte ceo tekst ›

Banja Ljig

Banja Ljig je u sklopu varošice Ljig. Geografski položaj banje je izvanredan, nalazi se u podnožju planine Rajac, obronaka Valjevskih planina, na nadmorskoj visini od 152 metara. Banjski kompleks se pruža uz reku Ljig do reke Kačer. Osnovni lekoviti faktor Banje Ljig predstavlja mineralna voda, pronađena 1985. godin, a tokom primene dokazani su i njeni terapeutski efekti.

pročitajte ceo tekst ›

Banja Obrenovac

Banja Obrenovac predstavlja jedan od najvećih turističkih potencijala u Obrenovcu. Voda banje u Obrenovcu je izuzetno bogata lekovitim sastojcima. Zvanična potvrda statusa banjskog mesta stigla je 1899. godine, kada je promovisana izuzetno lekovita alkalno-sumporovita voda obrenovačke banje.

pročitajte ceo tekst ›

Banja Palić

Palić se nalazi u severnoj Bačkoj, nedaleko od Subotice i granice sa Mađarskom. Ističe se u lečenju sledećih oboljenja: reumatizam, išijas, kožna oboljenja, ginekološka oboljenja, nervna oboljenja, bolesti digestivnog trakta. Voda Palićkog jezera je sumporovita, alkalna i murijatična sa temperaturom oko 25°C.

pročitajte ceo tekst ›

Banja Vrdnik

Banja Vrdnik se nalazi u dnu južnih padina Fruške gore i delimično je u sastavu nacionalnog parka. U Banji Vrdnik se leče: reumatska oboljenja, vanzglobni reumatizam, postoperativna stanja lokomotornog aparata i kičmenog stuba, oboljenja perifernog centralnog motornog neurona, rekovalescentna stanja, respiratorna i ginekološka oboljenja, migrenozna stanja, deformiteti zglobova i kičmenog stuba.

pročitajte ceo tekst ›

Banja Vrujci

Banja Vrujci se nalazi u centralnoj Srbiji, na 92 km od Beograda. Kao banjsko mesto Banja Vrujci je počela da se razvija posle Prvog svetskog rata. Naziv Vrujci  je dobila zbog  jakih uzlaznih izvora tople  vode, jer na banjskim izvorištima voda “ključa” kao da vri. Zbog ovih izvora, reka  Toplica koja protiče kroz banju je poznata kao reka koja nikada ne ledi, a i kupanje u samoj reci ima lekovito dejstvo.

pročitajte ceo tekst ›

Bogutovačka banja

Bogutovačka banja se nalazi u planinskim predelima centralne Srbije, jugozapadno od Kraljeva. Sa njene istočne strane dižu se šumovite planine Kotlenik, Stolovi, Goč i Željin, koji se prema jugu nastavljaju na najveći masiv Srbije - Kopaonik. Sa zapadne strane nalaze se planine Jelica, Troglav, Čemerno, Radočelo i Rogozna. Između ova dva planinska venca protiče reka Ibar - čuvenim tokom Ibarskom klisurom.

pročitajte ceo tekst ›

Brestovačka banja

Brestovačka banja se nalazi u karpatskom delu istočne Srbije, u blizini Bora. Smeštena je u dolini Borske reke, leve pritoke Crnog Timoka, na nadmorskoj visini od 385 metara. U Brestovačkoj banji se leče: oboljenja i povrede lokomotornog aparata (degenerativna reumatska oboljenja, reumatski i psorijatični artritis), hronična oboljenja zglobova, posledice povreda kostiju i mekih delova (otoci, bolovi), oboljenja mišića (lumbago), hronična ginekološka oboljenja, zapaljenja sluznice gornjih respiratornih organa, zapaljenske promene na koži, povećane diureze, smanjenje želudačnog aciditeta, oboljenja digestivnog trakta, oboljenja bubrega, oboljenja živaca.

pročitajte ceo tekst ›